ΤΟΠΙΚΑ

Άμεση παρέμβαση Ξανθού για το Κέντρο Υγείας ζητά ο Δήμος Ζαγοράς -Μουρεσίου

άμεση-παρέμβαση-ξανθού-για-το-κέντρο-υ-138429

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού και της 5ης ΥΠΕ ώστε να αντιμετωπιστούν ζημιές στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ζητάει με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται και στους βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος αναφέρεται σε ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο του Κέντρου Υγείας και εγείρουν ερωτηματικά για την ασφαλή λειτουργία του.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή:Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, αν και βρίσκεται σε ορεινή μειονεκτική περιοχή, προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει στην παρούσα δημοσιονομική περίοδο, να υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Μοιραζόμαστε μαζί σας το ενδιαφέρον για τη λειτουργικότητα της δημόσιας δομής υγείας, η οποία καλύπτει μια μεγάλη περιοχή στο Πήλιο με χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κυρίως δε την θερινή περίοδο.

Οι ανάγκες όμως σε τεχνικές παρεμβάσεις στο κτίριο του ΚΥ Ζαγοράς, όπως έχουν συσσωρευθεί και αποτυπώνονται και στις εκθέσεις των υπηρεσιών σας, υπερβαίνουν τη δυνατότητα – αρμοδιότητα κάθε ΟΤΑ να παρέμβει.

Η ένταξη των συγκεκριμένων εργασιών αποκατάστασης στο ΠΔΕ είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ καθώς οι εκτεταμένες βλάβες στο κτίριο, όχι μόνο δυσχεραίνουν την παροχή ιατρικών υπηρεσιών αλλά εγκυμονούν κινδύνους για προσωπικό και ασθενείς.

Κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου σας κατέγραψε λεπτομερώς, μετά από αυτοψία, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο με σημαντικότερα τις εκτεταμένες βλάβες στις στέγες, τις φθορές στα κουφώματα μονού υαλοστασίου ασύμβατα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις τοπικές συνθήκες, οξείδωση οπλισμών υποστυλωμάτων και αποσάθρωση τμημάτων της επικάλυψης τους, αστοχίες αρμών, ρηγμάτωση τοιχίου, υγρασίες και φθορές σε επιχρίσματα, τοπικά ρωγμές αποκόλλησης τοιχοποιιών και φέροντος οργανισμού κ.α.

Το κτίριο, το οποίο χρήζει ενεργειακής αναβάθμισης, έχει άμεση ανάγκη εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών που περιγράφονται στην έκθεση αυτοψίας και πρέπει να εκτελεστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα καθώς η όποια καθυστέρηση θα επιδεινώσει την κατάσταση του κτιρίου και θα θέσει υπό αμφισβήτηση τη συνέχιση της ασφαλούς λειτουργίας του ως μονάδα υγείας.

Επίσης, όσο δεν αντιμετωπίζονται οι ζημιές, τόσο θα διευρύνονται με αντίκτυπο στο κόστος μελλοντικής επέμβασης.

Κύριε Υπουργέ, Με δεδομένο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας στην αναβάθμιση των Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στον κοινωνικό χαρακτήρα της Δημόσιας Υγείας χωρίς αποκλεισμούς, σας ζητούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση δρομολόγηση των κατάλληλων λύσεων, ώστε το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, επισκευασμένο και ενεργειακά αναβαθμισμένο, να ανταποκρίνεται στην θεσμική αποστολή του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου