ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεία ανθρωπιάς από το Σύλλογο Νεφροπαθών

βραβεία-ανθρωπιάς-από-το-σύλλογο-νεφρ-139388

Με την ευχή το 2018, η διάδοση του μηνύματος της δωρεάς οργάνων και της αύξησης των μεταμοσχεύσεων να τύχει «ευήκοα ώτα», ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Αγιοι Ανάργυροι» πραγματοποίησε χθες την ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας στο Ενυδρείο.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε σχεδόν σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της πόλης και όλα τα μέλη του συλλόγου, επιβραβεύτηκε με το πιο θερμό χειροκρότημα η γενναιότητα ψυχής της οικογένειας Βαλτσιώτη, για τη δωρεά ζωής μέλους της οικογένειας, με αποτέλεσμα σήμερα 4 συνάνθρωποί μας να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Στην χθεσινή εκδήλωση βραβεύτηκε επίσης ο νεφρολόγος, Διευθυντή της Μονάδας μεταμοσχεύσεων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόρης Μυσερλής, καθώς και η φαρμακευτική εταιρεία ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ.

Ο κ. Βασ. Γιαννάκος μαζί με τον κ. Αχ. Μπέο, βραβεύουν τον κ. Βασίλη Βαλτσιώτη, σύζυγο της άτυχης Ιωάννας Βαλτσιώτη που με το θάνατό της χάρισε ζωή σε 4 συνανθρώπους μας

Ο κ. Μυσερλής, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση υπογράμμισε πως, η επιδιωκόμενη αύξηση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας θα δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό όφελος καθώς θα αποσυμφορήσει τις πολυπληθείς λίστες αναμονής για μεταμόσχευση. Έτσι, όπως είπε, πολλοί συνάνθρωποι μας νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, ηπατοπάθειας, λήπτες μυελού, θα γλυτώσουν από το οδυνηρό μαρτύριο τους, αφού θα μεταμοσχευθούν και θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Παράλληλα σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξει σημαντικό οικονομικό όφελος για την εθνική οικονομία από την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, λόγω της μεγάλης διαφοράς κόστους ανάμεσα στη θεραπεία της χρόνιας ανεπάρκειας των συμπαγών οργάνων και της θεραπείας – υποστήριξης της μεταμόσχευσης.

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί μεταξύ άλλων, οι χαιρετισμοί των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλου και Μ. Μπαλλή, οι οποίοι τόνισαν πως η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στους νεφροπαθείς και ευχήθηκαν να αυξηθούν οι δότες οργάνων ώστε να μην υπάρχουν χρόνια πάσχοντες στις λίστες αναμονής.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος, με τη σειρά του εκτός από ευχές, πρότεινε το καλό παράδειγμα, όσον αφορά τη δωρεά οργάνων, να δώσει πρώτο το πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας, δείχνοντας εμπράκτως την στήριξή του στο «μήνυμα ζωής» που επιδιώκει να εμφυσήσει σε όλους ο Σύλλογος ενώ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, σημείωσε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Συλλόγου.

Ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος από την πλευρά του, σημείωσε πως ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του συλλόγου και στην προσπάθεια που κάνει να ανακουφίσει τα μέλη του με διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις, ενώ ο Διοικητής του ΓΝΒ Μάνθος Δραμητινός στάθηκε κυρίως στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για όλους τους νεφροπαθείς. Μακροημέρευση ευχήθηκε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Ν. Χαυτούρας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι διαρκές το αίτημα στο ΕΣΥ για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους νεφροπαθείς. Στην εκδήλωση χαιρέτησαν και άλλοι αιρετοί εκπρόσωποι φορέων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα.

Το μήνυμα ζωής

Το θερμό χειροκρότημα όλων απέσπασε χθες ο Βασίλης Βαλτσιώτης, σύζυγος της 60χρονης Ιωάννας Βαλτσιώτη, που «έσβησε» από ανεύρυσμα εγκεφάλου τον Ιούλιο του 2017, χάρισε όμως με το θάνατό της ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

Έχοντας δίπλα του, τις τρεις κόρες του Βάσω, Μαργαρίτα και Κωνσταντίνα, ο κ. Βαλτσιώτης παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Σύλλογου Νεφροπαθών, από το αιρετό δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. «Έπρεπε να δώσουμε τα όργανα, αφού η σύζυγός μου δεν είχε επιστροφή, για να σωθούν άλλοι άνθρωποι. Το κάναμε με την καρδιά μας, στην πιο δύσκολη στιγμή, και πήραμε την απόφαση μαζί με τις κόρες μου», δήλωσε ο ίδιος, ενώ οι κόρες του επανέλαβαν με συγκίνηση, ότι μέσω των ληπτών, νιώθουν ότι «ζει» ο δικός τους άνθρωπος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου