ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλασμα υπό… βροχή κλαδιών

σχόλασμα-υπό-βροχή-κλαδιών-141067

Εκπαιδευτικός «εγκλωβίστηκε» με το αυτοκίνητό της, πάνω στο οποίο έπεφταν κλαδιά που κόβονταν από τα δέντρα

Υπό «βροχή» κλαδιών που κόβονταν από τα δέντρα στο πάρκο του Ασύλου στη συνοικία της Χιλιαδούς, έγινε προχθές το σχόλασμα για 400 περίπου μαθητές του 14ου και του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφθασε και στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το διάστημα από 1:00 έως 1:45 το μεσημέρι, σχολούν οι μαθητές, και είτε έρχονται οι γονείς τους να τους παραλάβουν είτε τα παιδιά επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη εργασίες κλαδέματος δέντρων στο πάρκο του Ασύλου. Όπως καταγγέλλει η εκπαιδευτικός, δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας.

Βγαίνοντας από το σχολείο, η εκπαιδευτικός είδε το αυτοκίνητό της που είχε παρκάρει το πρωί απέναντι από το σχολείο «θαμμένο» ανάμεσα σε κλαδιά και πριονίδια. «Όταν το ίδιο πρωί, στις 7:55 έφθασα στο σχολείο και πάρκαρα το αυτοκίνητό μου, δεν υπήρχε κάποια κορδέλα ή άλλη σήμανση που να ειδοποιεί για τις εργασίες προκειμένου να μην παρκάρω εκεί. Κανείς όμως δεν φρόντισε ούτε καν να ρωτήσει στο σχολείο αν κάποιο αυτοκίνητο είναι εκπαιδευτικού ή να απευθυνθεί στην τροχαία. Κλάδευαν τα δέντρα και τα κλαδιά έπεφταν πάνω στο αυτοκίνητό μου γρατζουνώντας το και λερώνοντάς το», περιγράφει η δασκάλα.

Οταν στη 1:30 το μεσημέρι, όπως περιγράφει η δασκάλα, είχε εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των μαθητών για να μην προκύψει κάποιο ατύχημα, απευθύνθηκε στο συνεργείο ζητώντας να σταματήσουν τις εργασίες για να μπορέσει να απομακρύνει το όχημά της.

«Αδιαφόρησαν και μου είπαν με θράσος ότι θα τελειώσουν τις εργασίες τους και μετά θα απεγκλωβιστεί το αυτοκίνητό μου. Συνέχισαν τις εργασίες ρίχνοντας κλαδιά και πριονίδια στο κεφάλι μου την ώρα που στεκόμουν δίπλα στο αμάξι μου και συνέχισαν για ένα τέταρτο, παρουσία συναδέλφων μου μαθητών και γονέων των δύο σχολείων που παρακολουθούσαν το θέαμα», περιγράφει το σκηνικό η εκπαιδευτικός.

Σε έγγραφη καταγγελία της στον Δήμο Βόλου, δεν ζητά αποζημίωση. Ζητά απόδοση ευθυνών για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, τη συμπεριφορά της υπαλλήλου του δήμου και του χειριστή του μηχανήματος. «Η συμπεριφορά τους προσβάλει και εκθέτει και εσάς χωρίς να ευθύνεστε, εφόσον δεν είχατε γνώση μέχρι και τη στιγμή που σας ενημέρωσα», καταλήγει η καταγγελία της εκπαιδευτικού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου