ΤΟΠΙΚΑ

Συμβουλές σε καταναλωτές για ηλεκτρονικές συναλλαγές

συμβουλές-σε-καταναλωτές-για-ηλεκτρο-141190

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, αναφέρει η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών

Πρακτικές συμβουλές στους καταναλωτές που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, παραθέτει η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Βόλου.

Σύμφωνα με την ένωση, «οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν απρόσωπο χαρακτήρα και δημιουργούν ένα έδαφος το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές για τα προσωπικά μας δεδομένα.

Θα πρέπει επομένως:

• Να αναζητούμε την πολιτική προστασίας δεδομένων σε κάθε ιστοσελίδα

• Να διαβάζουμε προσεκτικά τους όρους

• Να δίνουμε όσα στοιχεία είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση της συναλλαγής

• Να μην παραχωρούμε προσωπικά δεδομένα εάν μας φανεί αναξιόπιστο ένα site

• Να μη δίνουμε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση επίσης οπουδήποτε μας τη ζητούν

• Για οποιοδήποτε πρόβλημα, να απευθυνόμαστε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ), που είναι η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι θεμελιώδες συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα, το οποίο με τη ραγδαία εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, αντιμετωπίζει ολοένα και αυξανόμενους κινδύνους παραβίασης. Δεν θα πρέπει να αγνοούμε την επικινδυνότητα που υπάρχει, όταν η στάση που διατηρούμε απέναντι στη διαφύλαξή του, είναι ελαστική».

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, παράπονο ή καταγγελία, που αφορά συναλλαγές σας, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος απαντά στα ακόλουθα τηλέφωνα 210-8817730 και στο παράρτημα Βόλου 2421024735.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου