ΤΟΠΙΚΑ

Στα σαλόνια της Ευρώπης σπουδαστές του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

στα-σαλόνια-της-ευρώπης-σπουδαστές-το-141480

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την περασμένη Τρίτη το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, παρουσία της προέδρου κ. Σ. Χάλαρη, του αντιπροέδρου, κ. Γ. Σουίπα και της εκπροσώπου των εργαζομένων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, καθώς και των σπουδαστών, των εκπαιδευτών και του διοικητικού προσωπικού.

Στην εκδήλωση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τη διεύθυνση στην ενημέρωση των σπουδαστών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που θα τους φέρουν σε επαφή με σχολές της Ευρώπης με τις οποίες συνεργάζεται το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου και θα ενισχύσουν την εκπαίδευση και κατάρτισή τους.

Η σχολή θα αιτηθεί εφέτος για ένα project KA1, που αφορά τις ειδικότητες, Κεραμικής και Φωτογραφίας, καθώς και για 1 project KA2 που αφορά τις ειδικότητες Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Τουριστικών, ενώ η ειδικότητα του Κοσμήματος συμμετέχει ήδη σε μια διακρατική Εταιρικότητα ΚΑ2.

Όλες οι προσπάθειες συνάδουν με την στρατηγική πολιτική της ΕΕ -«Ευρώπη 2020» και των προτεραιοτήτων της «Νέες δεξιότητες και νέες θέσεις εργασίας», «Ευρωπαϊκή ψηφιακή ατζέντα», «Ένωση καινοτομίας» και «Νεολαία σε κίνηση»- που έχει σαν βασικούς στόχους της την ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική ένταξη και μείωση της ανεργίας των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως μέσω της μείωσης του χάσματος μεταξύ της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και της αγοράς εργασίας, που είναι μια από τις αιτίες της ανεργίας των νέων και του μεγάλου αριθμού κενών θέσεων εργασίας σήμερα.

Την πίτα παρασκεύασαν οι σπουδαστές της ειδικότητας ζαχαροπλαστικής με τους εκπαιδευτές τους κ. Κ. Μπούρχα και κ. Π. Στεργιάδη, ενώ οι σπουδαστές του τμήματος Φωτογραφίας κάλυψαν την εκδήλωση.

Τα τυχερά φλουριά κέρδισαν έπειτα από ονομαστική κλήρωση οι σπουδαστές: Π. Βούλγαρη (τουριστικά), Α. Σκρίμπα (μαγειρική), Θ. Κασσαβέτης (μαγειρική), Μ. Ρούσης (ζαχαροπλαστική), Ρ. Βλάχου (τουριστικά).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου