ΤΟΠΙΚΑ

Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος: «Εχει σημασία να πετύχουμε συμμαχίες»

θρασύβουλος-σταυριδόπουλος-εχει-ση-142080

«Το λιμάνι δεν είναι μόνο μπάρες, κρένια, κάμερες. Λιμάνι είναι οι άνθρωποί του. Και αυτό το λιμάνι απέδειξε στα δύσκολα ότι τους έχει».

Το μήνυμα αυτό μετέφερε χθες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στο ξενοδοχείο Volos Palace ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο οποίος με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανέπτυξε το έργο του λιμανιού τα έτη 2016 και το 2017, τονίζοντας ότι το λιμάνι του Βόλου πέτυχε τους βασικούς του στόχους και κατάφερε να βγει από τη λογική της μικρής γειτονιάς.

Η φετινή χρονιά θα είναι για τον ΟΛΒ πάρα πολύ σημαντική. Ο κ. Σταυριδόπουλος επισήμανε ότι «πρέπει να κρατηθούμε ζωντανοί και να πετύχουμε συμμαχίες».

Το 2018 πολλά αλλάζουν σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. «Έχει σημασία να κρατηθούμε ζωντανοί και να πετύχουμε συμμαχίες. Το επιδιώκουμε μαζί με τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, προχωράμε σε συνεργασίες με λιμάνια της Αδριατικής. Μετέχουμε στην κίνηση που ξεκίνησαν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Ανάπτυξης με τον Οργανισμό του Ευξείνου Πόντου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τη χρονιά που ξεκίνησε ο ΟΛΒ κάνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης. Ο πρόεδρος του Οργανισμού εξήγησε ότι μέσω του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Χρηματοδότησης θα γίνει αναβάθμιση των μέσων φορτοεκφόρτωσης του λιμένα. Ο ΟΛΒ όμως δεν σταματά εδώ.

«Έχουμε και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ανάπτυξης των διατροπικών μεταφορών, που με απλά λόγια σημαίνει διασύνδεση του λιμανιού μας με τον σιδηρόδρομο και το αεροδρόμιο. Θέλουμε τις συνέργειες με τα άλλα λιμάνια, βγήκαμε από τη λογική της μικρής μας γειτονιάς, αξιοποιήσαμε τη συμμετοχή μας στην Ένωση των Μεσογειακών λιμανιών για την Κρουαζιέρα, και από τον Οκτώβριο του 2017 η ΟΛΒ Α.Ε. εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της MedCruise. Επίσης από τον Νοέμβριο του 2017 μετέχει στον νέο θεσμό του Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Λιμένων και προχωρά» ανέφερε ο ίδιος.

Υπενθυμίζοντας τις προτεραιότητες που ο ΟΛΒ είχε θέσει πριν από δύο χρόνια, οπότε ο ίδιος ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης, ο κ. Σταυριδόπουλος τόνισε ότι «πετύχαμε τους βασικούς μας στόχους».

Όπως εξήγησε, η διακίνηση των φορτίων αυξήθηκε, ενώ ακολουθείται ένα σταθερό πρόγραμμα συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών. «Θα τονίσω ακόμη ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας να αξιοποιήσουμε το κτίριο του τερματικού σταθμού, που επί 10 χρόνια ήταν κλειστό και απαξιωμένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Βελτιώσαμε και αναβαθμίσαμε τον φωτισμό στον κυματοθραύστη, το κορδόνι όπως το λέμε, με μειωμένη μάλιστα κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και σύγχρονους λαμπτήρες. Επισκευάσαμε και συνεχίζουμε να συντηρούμε τις βλάβες στο ακρομόλιο και το «κορδόνι» του λιμανιού που δεν είχε συντηρηθεί και παραλίγο να αρχίσει να βυθίζεται τμηματικά», επισήμανε περαιτέρω, τονίζοντας ότι «ξαναδίνουμε ζωή αλλά και εργασία χωρίς όμως περιβαλλοντική επιβάρυνση στο σιλό του λιμανιού που ήταν κλειστό από το 2013».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου