ΤΟΠΙΚΑ

Στις κάλπες στις 4 Μαρτίου το Κίνημα Αλλαγής

στις-κάλπες-στις-4-μαρτίου-το-κίνημα-αλλ-143081

Συντονιστικό όργανο ενόψει του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να συγκροτηθεί τις επόμενες μέρες στη Μαγνησία. Στο τοπικό συντονιστικό όργανο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη σημερινή Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης κι από τους υπόλοιπους υποψηφίους των εκλογών του Νοεμβρίου (Ν. Ανδρουλάκη και Γ. Καμίνη), από το Ποτάμι και από τη ΔΗΜΑΡ, που αποτελούν τις συνιστώσες που συγκροτούν τον νέο πολιτικό φορέα.

Το συντονιστικό όργανο θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. Όπως έλεγαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ουσιαστικά θα αναλάβει την προετοιμασία του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, και ειδικότερα τον προσυνεδριακό διάλογο που ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το συνέδριο του Κινήματος θα πραγματοποιηθεί 16-18 Μαρτίου στην Αθήνα. Όσον αφορά τη σύνθεση του συνεδρίου, αποφασίστηκε η μέθοδος 50-50, ενώ συνολικά οι σύνεδροι θα γίνει προσπάθεια να περιοριστούν στους 4.000.

Το 50% θα είναι εκλεγμένοι ανά καλλικρατικό δήμο και δικαίωμα εκλογής θα έχουν τόσο οι 77.000 που γράφτηκαν μέλη στις εκλογές του Νοεμβρίου όσο και οι υπόλοιποι 140.000 φίλοι. Το άλλοι 50% θα είναι οι λεγόμενοι «θεσμικοί», όπως συνέβη και στο συνέδριο της Συμπαράταξης τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή διορισμένοι από τα κόμματα του χώρου, καθώς και στελέχη φορέων, οργανώσεων, επιστημονικών συλλόγων και επιμελητηρίων.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα στις 4 Μαρτίου.

Ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου στη Μαγνησία προγραμματίζεται εκδήλωση μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Φεβρουαρίου. Η θεματολογία θα καθοριστεί σε συνεννόηση με την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. Συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου αναλαμβάνει ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου