ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Προξένου της Γερμανίας στο Επιμελητήριο

επίσκεψη-του-προξένου-της-γερμανίας-σ-143295

Οργανόγραμμα με επενδυτικές κοστολογημένες προτάσεις καταθέτει το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό άλλωστε ειπώθηκε κατά την συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας κ. Walter Stechel το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου.

Κύριος στόχος, να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών, ώστε η γερμανική αγορά να γίνει κοινωνός των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας αναφορικά στο εργατικό δυναμικό και τις υποδομές.

Όπως υπογράμμισε κατά την συνάντηση ο κ. Μπασδάνης, πρώτη προτεραιότητα της νέας Διοίκησης είναι η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, με κύρια στόχευση στην συμβολαιακή γεωργία με το οργανωμένο λιανεμπόριο της Γερμανίας, υπό την προϋπόθεση η εξασφάλιση με ρήτρες της ποσότητας, αλλά και της ποιότητας των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα, στην παρουσίαση των υποδομών που έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μίλησε για το πιο αξιόλογο σε περιφερειακό επίπεδο αεροδρόμιο, αυτό της Νέας Αγχιάλου, ενώ όπως γνωστοποίησε και στον κ. Stechel, το λιμάνι του Βόλου είναι μεταξύ των τριών σε πανελλαδικό επίπεδο που έχει προταθεί για ιδιωτικοποίηση σε επενδυτικούς κύκλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και ο Γερμανός Πρόξενος κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι το «πράσινο φως» για επενδύσεις στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί μόνο μέσα από ένα φιλικό φορολογικό σύστημα προς τους επενδυτές, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για το υψηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό που διαθέτει η περιοχή.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Walter Stechel, σημείωσε ότι για τον ίδιον η επίσκεψη στο Επιμελητήριο είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

«Πραγματικά βρίσκω πολύ σημαντικό όσα άκουσα για τα πολύ δυνατά σημεία της περιοχής και γενικά για την οικονομία, τόνισε. Θα μπορούσε να υπάρξουν τομείς που ενδεχομένως να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε να αξιοποιηθεί το δυναμικό που έχει η περιοχή, από απόψεως παραγωγής, αλλά και εργατικού δυναμικού.

Είναι πολύ σημαντικό σε πρώτη φάση η γερμανική αγορά να μάθει για το δυναμικό της περιοχής και πώς θα μπορούσε κανείς να το αξιοποιήσει.

Πιστεύω πραγματικά ότι η Μαγνησία πληροί πολύ σημαντικές προϋποθέσεις -όπως οι υποδομές- για επενδυτική αξιοποίηση, είτε στον αγροτικό τομέα, είτε στον τομέα της μεταποίησης και του τουρισμού».

Κατά τη συνάντηση, παρόντες ήταν ακόμη ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Φίλιππος Σαμαλέκος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Βασίλειος Καραλής και ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, ως εκπρόσωπος των Β. Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου