ΤΟΠΙΚΑ

Εκποιούν την περιουσία Βολιώτη ενώ του οφείλεται 1 εκατ. €

εκποιούν-την-περιουσία-βολιώτη-ενώ-το-145172

Αντιμέτωπος με πλειστηριασμό ακινήτων, παρότι ΟΤΑ της Μαγνησίας τού οφείλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, βρίσκεται 54χρονος Βολιώτης. Άλλη μία άδικη υπόθεση εκποίησης περιουσίας ξεσκεπάστηκε χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια Βόλου, όπου μία ακόμη πολυπληθής κινητοποίηση κατά των κατασχέσεων οδήγησε στη ματαίωση εκτέλεσης πέντε αναγκαστικών πλειστηριασμών.

Ο 54χρονος βρισκόταν στο προαύλιο των δικαστηρίων, καθώς Τράπεζα έβγαλε στο σφυρί το πατρικό σπίτι της συζύγου του, όπου διαμένει το ζευγάρι, καθώς εκείνη εμφανίζεται ως εγγυήτρια στα καταναλωτικά του δάνεια. Ο πλειστηριασμός του ακινήτου τελικά ακυρώθηκε, καθώς η υπόχρεη προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Βόλου για ένταξη στον Νόμο Κατσέλη.

Ωστόσο, ο 54χρονος συνεχίζει να απειλείται με κατάσχεση άλλων περιουσιακών του στοιχείων, καθώς τράπεζες έχουν καταγγείλει τις δανειακές του συμβάσεις και δεν κινούν διαδικασία κατάσχεσης εις χείρας τρίτου, ενώ στον δανειολήπτη οφείλεται υπέρογκο ποσό από έργο που εκτέλεσε σε δήμο της Μαγνησίας.

«Δεν θέλουν να εισπράξουν τα χρήματα. Θέλουν να κατάσχουν τα ακίνητα», δήλωσε ο 54χρονος διαμαρτυρόμενος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο δανειολήπτης βιώνει τον φόβο των κατασχέσεων από το 2009 ακόμη. Έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια προκειμένου να εισπράξει τα χρήματά του, αλλά πολλά χρόνια μετά συνεχίζει να περιμένει. Η υπόθεσή του δεν έχει ακόμη συζητηθεί, και περιμένει να δικαστεί την άνοιξη.

Όμως, όλο αυτό το διάστημα τα δάνειά του, τα οποία δεν μπορεί να τα εξυπηρετήσει λόγω οικονομικής αδυναμίας, επιβαρύνονται περαιτέρω με τόκους και προσαυξήσεις, και φτιάχνουν υπέρογκα ποσά που εν μέσω κρίσης είναι αδύνατο να καλυφθούν. Ενδεικτικά το δάνειο της συζύγου, για το οποίο χθες κινήθηκε διαδικασία πλειστηριασμού και ακυρώθηκε λόγω της προσφυγής, έχει ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ, ενώ το 2009 ήταν 50.000 ευρώ.

Η κινητοποίηση

Στο πλευρό δανειοληπτών βρέθηκε χθες πλήθος κόσμου. Στις 3.30 το μεσημέρι άρχισαν να συγκεντρώνονται στο προαύλιο των Δικαστηρίων μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών, του ΕΠΑΜ, του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Ενότητας, της Λέσχης Εργαζομένων και άλλων συλλογικοτήτων και φορέων.

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στα Δικαστήρια Βόλου

Οι συγκεντρωθέντες απέτρεψαν στις 4 το απόγευμα τις δύο συμβολαιογράφους να εισέλθουν στο Ειρηνοδικείο και να διεκπεραιώσουν τα αναγκαστικά μέτρα.

Χθες, είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν άλλοι πέντε πλειστηριασμοί, οι οποίοι τελικά ματαιώθηκαν λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Οι συμβολαιογράφοι πάντως, δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για τη ματαίωση των πλειστηριασμών.

«Στόχος ήταν να αναλάβουν τελικά οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας τους πλειστηριασμούς ακινήτων της επαρχίας, και βοηθήσατε και εσείς αυτό», αντέτειναν σε μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών που ήταν ανυποχώρητα.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας πρόκειται να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση την Κυριακή για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση που θα ακολουθήσει σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από τους οποίους σήμερα απέχει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου