ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα σε Μαγνησία και Σποράδες από τους ισχυρούς ανέμους

προβλήματα-σε-μαγνησία-και-σποράδες-α-147465

Αποκομμένα παρέμειναν χθες τα νησιά των Βορείων Σποράδων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που κράτησαν δεμένα στα λιμάνια του Βόλου και της Αλοννήσου τον «Πρωτέα» και το ιπτάμενο δελφίνι «Ερατώ». Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων, διακοπές ρεύματος και ζημιές σε στέγες κτιρίων, σε διάφορα σημεία της Μαγνησίας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης των κατολισθήσεων κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου, από έντεκα συνεργεία της Περιφέρειας.

Το σκηνικό του χειμωνιάτικου καιρού, εκτός από το τσουχτερό κρύο, περιελάμβανε χιονόπτωση που σημειώθηκε στις 6 το πρωί χθες στα Χάνια Πηλίου και διήρκεσε δύο ώρες, με δύο μηχανήματα ρίψης αλατιού της Περιφέρειας να κινούνται κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτό. Το χιονοδρομικό παρέμεινε κλειστό χθες, ενώ σήμερα θα λειτουργήσει μόνο το baby lift, στο πλαίσιο της επίσκεψης σχολείου.

Συνεργεία της Περιφέρειας

Στο μεταξύ, καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας εργάζονταν πυρετωδώς έντεκα συνεργεία της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι κατολισθήσεις κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου.

Σύμφωνα με δήλωση της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα συνεργεία κινήθηκαν στους οδικούς άξονες: Κανάλια – Κεραμίδι, στο δρόμο προς Αγιο Λαυρέντιο, στις οδικές αρτηρίες Λεχώνια – Αγιος Βλάσιος, Αερινό – Περίβλεπτο, Περίβλεπτο – Ελευθεροχώρι, Μαυρόλοφος – Αργυλοχώρι, Πορταριά – Χάνια, Χλόη – Μικρό Περιβολάκι και Κερασιά – Γλαφυρές. «Σε όλα τα παραπάνω τμήματα του επαρχιακού δικτύου, συνεργεία μετέφεραν, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, φερτές ύλες και καθάριζαν τριγωνικές τάφρους», ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη.

Προβλήματα απ’ τον αέρα

Διακοπή ρεύματος διάρκειας ενός τετάρτου, σημειώθηκε στις 7.35 χθες το πρωί στη Σκόπελο, ενώ στην Αλόννησο σημειώθηκαν πτώσεις δέκα δέντρων από τον δυνατό αέρα. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε σκεπές σπιτιών που βρίσκονται στην Παλιά Χώρα.

Στον Βόλο σημειώθηκε χθες το πρωί πτώση δέντρου στην οδό Παπαρήγα, το οποίο απομάκρυνε συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Λόγω της έντασης των χθεσινών φαινομένων σημειώθηκαν μικροδιακοπές ρεύματος αλλά και ζημιές σε στέγες, ενώ αποκολλήθηκαν κεραμίδια από τη στέγη του Νηπιαγωγείου Μουρεσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές υψώθηκαν μεγάλα κύματα, λόγω της έντασης του ανέμου που έφτανε τα οκτώ μποφόρ.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα και αύριο, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν οι άνεμοι, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής της υπηρεσίας πρόβλεψης της ΕΜΥ.

Το κρύο αναμένεται να γίνει πιο αισθητό καθώς η θερμοκρασία θα ακολουθήσει καθοδική πορεία, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στο Πήλιο, χωρίς, ωστόσο, να προκαλούν ανησυχία. Από το πρωί της Παρασκευής τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου