ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ξανά ζήτημα χερσαίας ζώνης του Λιμανιού

ανοίγει-ξανά-ζήτημα-χερσαίας-ζώνης-το-147981

Επί τάπητος στο ΤΑΙΠΕΔ τίθεται το θέμα της επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Βόλου. Την ερχόμενη Παρασκευή, ραντεβού με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα έχουν ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Στ. Διαμαντίδης.

Το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε αίτημα για συζήτηση επί του αιτήματος του Δήμου Βόλου, που διεκδικεί να παραχωρηθούν στην πόλη εκτάσεις στις οποίες δεν αναπτύσσονται λιμενικές δραστηριότητες, αλλά αποτελούν τμήματα της πόλης, όπως η παραλία, το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, τα Πευκάκια και οι αποθήκες του Τελωνείου.

Το παραπάνω έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης για την αξιοποίηση των αποθηκών του Τελωνείου σε συνεργασία Δήμου Βόλου και Οργανισμού Λιμένος Βόλου, και στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου προγράμματος ύψους 50 εκατ. ευρώ που άνοιξε προκειμένου οι δήμοι να αξιοποιήσουν ακίνητη περιουσία τους άνω των 500τ.μ.

«Όταν άνοιξε το πρόγραμμα μπήκαμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε δημοτικό χώρο, προκειμένου να τον αξιοποιήσουμε με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο δεν εντοπίσαμε δημοτικό ακίνητο άνω των 500τ.μ. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Ο.Λ.Β. για την αξιοποίηση των αποθηκών του Τελωνείου», είπε ο κ. Θεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι ο οργανισμός είναι κατ’ αρχήν θετικός.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Δήμου Βόλου, Στάθη Νικηφόρο, η διαδικασία δεν είναι εύκολη, ενώ οι παρεμβάσεις θα πρέπει να είναι πολιτιστικού ή τουριστικού χαρακτήρα.

Θετικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς, υποστηρίζοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των αποθηκών και μάλιστα με χρηματοδότηση.

«Η πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια για να περάσουν οι αποθήκες στον Δήμο Βόλου για να αξιοποιηθούν από την πόλη», τόνισε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός, τάχθηκε υπέρ της οριστικής παραχώρησης των αποθηκών στο Δήμο Βόλου. «Ο Ο.Λ.Β. δεν μπορεί να είναι το Βατικανό της πόλης. Να μην κοιτά μόνο τη δική του κερδοφορία», είπε χαρακτηριστικά.

«Από ένα πείσμα ο Ο.Λ.Β. δεν προχώρησε σε πλήρη και οριστική παραχώρηση των αποθηκών στο Δήμο Βόλου», είπε εξάλλου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς, ο οποίος υπενθύμισε πρόταση που υπήρχε για δημιουργία Ναυτικού Μουσείου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος για την οικοτουριστική αξιοποίηση της Μπουρμπουλήθρας. «Πρόκειται για ένα φυσικό πάρκο στην καρδιά της πόλης που πρέπει να αξιοποιηθεί. Στα λόγια συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Β., κ. Σταυριδόπουλο, του απηύθυνα και μια επιστολή αλλά δεν απάντησε, ενώ όφειλε», σχολίασε ο κ. Μουλάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου