ΤΟΠΙΚΑ

Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού χειροτονείται διάκονος

μηχανικός-του-εμπορικού-ναυτικού-χει-150678

Ο 54χρονος Νικόλαος Κομνηνός χειροτονείται σήμερα στην Αγ. Αικατερίνη και θα διακονήσει ως εθελοντής κληρικός

Σημαντική στιγμή αποτελεί για τον 54χρονο Νικόλαο Κομνηνό, απόφοιτο της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, η χειροτονία του σε διάκονο, που θα τελεστεί σήμερα, Κυριακή, το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Ο κ. Κομνηνός είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, της Αγγελικής, η οποία φοιτά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Παναγιώτη, ο οποίος εργάζεται ως σεφ. Η ιερατική οδός, ως άμισθος κληρικός, ήταν όνειρο ζωής για τον ίδιο, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η επιθυμία του να χειροτονηθεί προϋπήρχε πολλά χρόνια πριν. «Το ήθελα από μικρός, γιατί η οικογένειά μου ήταν πάντα κοντά στην Εκκλησία, αλλά φαίνεται ότι οι συνθήκες ευοδώθηκαν τώρα» επισημαίνει.

Η σκέψη της διακονίας υπήρχε πάντα, ακόμη και όταν δραστηριοποιήθηκε ως μηχανικός του εμπορικού ναυτικού και στη συνέχεια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα ζει με τη σύζυγό του Σταυρούλα στο χωριό Δήμητρα Αγιάς, όπου η οικογένεια διατηρεί παραδοσιακό καφενείο και περιμένει με λαχτάρα τη στιγμή της αυριανής χειροτονίας.

Τα συναισθήματα που κατακλύζουν την ψυχή του είναι «τόσο θαυμάσια και καταπληκτικά, που δεν περιγράφονται» όπως υπογραμμίζει και προσθέτει ότι στην ψυχή του κυριαρχεί η γαλήνη, η ηρεμία. «Προσωπικά θεωρώ, ότι είναι η θεία χάρις που μας δίνει αυτή τη γαλήνη για να μπορέσουμε να κάνουμε την τελετή, να λάβουμε το χρίσμα της ιεροσύνης» τονίζει.

Παράλληλα, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει τη στήριξη των μελών της οικογένειάς του, στην υλοποίηση ενός στόχου ζωής, στους κόλπους της Εκκλησίας.

Ονειρο και στόχος του είναι να διακονήσει την τοπική Εκκλησία, τη Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ τονίζει ότι «πρέπει να βοηθούμε, όσο μπορούμε περισσότερο, τον κόσμο που έχει μεγάλη ανάγκη και πάρα πολλά προβλήματα σήμερα, και σαφέστατα νομίζω ότι αυτό θέλει ο Θεός από μας να κάνουμε».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου