ΤΟΠΙΚΑ

Μία πλωτή πολιτεία στο Βόλο

μία-πλωτή-πολιτεία-στο-βόλο-485594

Μικρή ανάσα χθες για την εμπορική αγορά του Βόλου από την παρουσία των 1250 περίπου επιβατών του κρουαζιερόπλοιου ΒΑLMORAL στο λιμάνι. Οι ξένοι τουρίστες έφτασαν στην πόλη λίγο μετά τις επτά το πρωί και παρέμειναν στο Βόλο μέχρι τις 2 το μεσημέρι, οπότε και αναχώρησαν για τον επόμενο σταθμό της κρουαζιέρας τους που είναι το λιμάνι της Σμύρνης και στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να φθάσουν σήμερα το πρωί. Οι επιβάτες του ΒALMORAL που ήταν από όλες τις… φυλές της γης έμειναν στο Βόλο και δεν μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Μετέωρα, όπως συμβαίνει για τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στην περιοχή μας. Μερικοί από τους επιβάτες, με λεωφορεία που μίσθωσε η εταιρία, προτίμησαν κοντινές εκδρομές στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα, ενώ οι περισσότεροι κινήθηκαν στην εμπορική αγορά του Βόλου και έκαναν τα ψώνια τους από τα καταστήματα της πόλης.

Οι επιβάτες του ΒALMORAL πάντως θα πρέπει να είναι αρκετά ευκατάστατοι καθώς η κρουαζιέρα είναι συνολικά 23 ημερών!!! Πιο συγκεκριμένα το δρομολόγιο του ΒΑLΜΟRAL είναι Ντόνβερ (Αγγλία) – Γιβραλτάρ – Κάλιαρι (Σαρδηνία) – Καλαμάτα – Πειραιά – Βόλο – Σμύρνη – Μπουντρούμ – Αττάλεια – Ρόδος – Βαλέτα ( Μάλτα) – Κάντιθ ( Ισπανία) – Λισαβώνα ( Πορτογαλία) – Ντόνβερ.

To BALMORAL είναι ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με σημαία από τις Μπαχάμες. Το πλήρωμά του είναι 512 άτομα και το συνολικό του μήκος ανέρχεται στα 187 μέτρα. Μέσα στο κρουαζιερόπλοιο, όπως είπε μιλώντας ο Βολιώτης ναυτικός πράκτορας κ. Θεοδ.. Παπαγεωργίου που είναι ο πράκτορας του πλοίου στο Βόλο υπάρχουν εκτός των άλλων θέατρο, κινηματογράφος, ορχήστρες, μπαλέτο, εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα τένις, γήπεδο γκολφ, σάουνα, νοσοκομείο κ.α.

Από τους 1250 επιβάτες του ΒΑLMORAL oι 1170 ήταν Εγγλέζοι, δέκα Αυστραλοί, ένας Αυστριακός, ένας Βούλγαρος, εννιά Ιρλανδοί , δύο Λουξεμβούργιοι, ένας Μαλαισιανός,, 47 Ολλανδοί, δύο Νορβηγοί, ένας από τη Σιγκαπούρη, δύο Φιλανδοί και τρεις Αμερικανοί.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου