ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα διαπρέπει στη Λυρική

βολιώτισσα-διαπρέπει-στη-λυρική-485730

Αξιόλογη λυρική διαδρομή ακολουθεί η Βολιώτισσα μεσόφωνος Μαρίνα Φιδέλη, η οποία ενσαρκώνει αριστουργηματικά την Κάρμεν στην ομώνυμη όπερα του Ζωρζ Μπιζέ. Η συμπολίτισσα μέτζο σοπράνο, η οποία πρωταγωνιστεί στην συγκεκριμένη παραγωγή της Λυρικής Σκηνής, υπό την μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, αποτελεί λαμπρό δείγμα του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού που διαπρέπει εντός και εκτός εθνικών τειχών. Η ίδια παραγωγή που παρουσιάστηκε πρόσφατα με επιτυχία, θα φιλοξενηθεί και στην διάρκεια της άνοιξης στο θέατρο «Ολυμπία» δεδομένου ότι έχει καταγραφεί στον προγραμματισμό της νέας καλλιτεχνικής χρονιάς. Η Μαρίνα Φιδέλη έχει εμφανιστεί στο Βόλο, έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου και αποσπά πάντα πολύ θετικά σχόλια, από κοινού και κριτικούς και παράλληλα αναπτύσσει πολύ αξιόλογη δραστηριότητα στο εξωτερικό.
Στο βιογραφικό της καταγράφονται λαμπρές μουσικές σπουδές καθώς έλαβε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού το 1993, με άριστα παμψηφεί και Α Βραβείο από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, στην τάξη του Γ. Ζερβάνου. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην  Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με την Kammersängerin Margarita Lilowa στη φωνητική και τον καθηγητή C. Malm στη σκηνική ερμηνεία. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού με σημαντικούς δασκάλους και από το 1993 συμμετέχει σε ελληνικές και διεθνείς παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συνεργαζόμενη με επιφανείς αρχιμουσικούς όπως Κλαούντιο Σιμόνε, Α. Γκάτο, Κ. Καρίδης και άλλοι. Επίσης έχει συνεργαστεί με γνωστές ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, η Ορχήστρα της Όπερας της Βουδαπέστης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Αμβούργου, Solisti Veneti κ.α. Από το 1997 συμπράττει σε παραγωγές της Ε.Λ.Σ και έχει συνεργαστεί ως σολίστ με όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες σε προγράμματα ευρέως αισθητικού φάσματος.
Από το 2003 ανήκει στο μόνιμο καλλιτεχνικό δυναμικό της Οπερας του Κίελου στη Γερμανία, όπου μεταξύ άλλων διακρίθηκε για την ερμηνεία της σε γνωστές όπερες όπως «Νόρμα», «Κάρμεν», «Ντον Κάρλο», «Ιταλίδα στο Αλγέρι», «Αΐντα» κα, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Η διεθνής Βολιώτισσα μεσόφωνος πραγματοποιεί συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνοντας εν δικαίω υπερήφανους τους συμπολίτες της. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου