ΤΟΠΙΚΑ

Σύζυγος αντιδημάρχου Βόλου πρωτοστάτησε σε διαμαρτυρία

σύζυγος-αντιδημάρχου-βόλου-πρωτοστά-153717

Στο γραφείο του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και μέλους της επιτροπής ονοματοθεσίας και μετονομασίας οδών και πλατειών της πόλης, Θανάση Σταυρίδη, κατέληξαν χθες το μεσημέρι, μέλη πολιτιστικών συλλόγων της Ν. Ιωνίας, διαμαρτυρόμενοι για την εισήγηση μετονομασίας της οδού Καραμπατζάκη σε οδό «Θυμάτων Τρομοκρατίας». Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και η ίδια η σύζυγος του αντιδημάρχου, Αγγελική Καραμπατζάκη, ως απόγονος της οικογένειας του αείμνηστου πρώτο Δημάρχου της Ν. Ιωνίας Ευάγγελου Καραμπατζάκη.

Χθες το μεσημέρι επρόκειτο να συνεδριάσει η επιτροπή για τη μετονομασία τριών οδών μεταξύ των οποίων και η οδός Καραμπατζάκη. Η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. Ωστόσο στο Δημαρχείο Βόλου, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι τεσσάρων πολιτιστικών συλλόγων: Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες», Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι», Σύλλογος Καταγομένων Εξ Ανατολικής Ρωμυλίας και Μικρασιατικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων».

Παρόλο που η συνεδρίαση αναβλήθηκε, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων πολιτιστικών συλλόγων, μαζί με την κ. Αγγελική Καραμπατζάκη, εξέφρασαν τη διαφωνία τους και πρωτοκόλλησαν στη γραμματεία της επιτροπής αντίγραφο της επιστολής του πρώην γ.γ. της Εστίας «Ιωνες» Δημήτρη Κωνσταντάρα- Σταθαρά, η οποία δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στο οποίο εκφράζεται και τεκμηριώνεται η αντίθεση των συλλόγων στη μετονομασία όχι μόνο της Καραμπατζάκη αλλά και των οδών Ιωνος και Αίβαζόγλου.

Μάλιστα, οι τέσσερις σύλλογοι σφράγισαν και υπέγραψαν την επιστολή που κατέθεσαν στα πρακτικά πριν κατευθυνθούν όλοι μαζί στο γραφείο του αντιδημάρχου Θανάση Σταυρίδη, που χθες είχε την ονομαστική του εορτή.

Ο κ. Σταυρίδης βρέθηκε αντιμέτωπος με τους εκπροσώπους των συλλόγων αλλά και την ίδια τη σύζυγό του, που αντιδρούν στη μετονομασία των τριών οδών.

«Στη Ν. Ιωνία θορυβηθήκαμε πολύ από τη συγκεκριμένη εισήγηση. Τυχόν αλλαγή ονόματος, σημαίνει για εμάς ότι σβήνεται η ιστορία μας, οι μνήμες μας, η ταυτότητά μας», ανέφερε η κ. Καραμπατζάκη.

Πάντως, ο κ. Σταυρίδης φρόντισε να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων και την σύζυγό του. Όπως ανέφερε, η εισήγηση για την μετονομασία της Καραμπατζάκη είναι πρόταση που κατατέθηκε ανώνυμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω της οποίας έφθασε στο Δήμο Βόλου. «Δεν υπήρχε ουδέποτε πρόθεση από το Δήμο να μετονομάσει την Καραμπατζάκη», δήλωσε ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος άφησε αιχμές κατά νοσηρών εγκεφάλων που είτε κάνουν την πλάκα τους είτε επιχειρούν να μεθοδεύσουν καταστάσεις. Ο ίδιος μάλιστα προδίκασε ότι η εισήγηση θα απορριφθεί από την επιτροπή όταν συνεδριάσει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου