ΤΟΠΙΚΑ

Θέμα χρόνου για τους δικηγόρους Βόλου η ηλεκτρονική έκδοση διπλοτύπων

θέμα-χρόνου-για-τους-δικηγόρους-βόλου-153783

Σε ολική αναδόμηση και δημιουργία κυριολεκτικά καινούργιας ιστοσελίδας προχωρεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, ώστε ο δικηγορικός κόσμος να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ηλεκτρονικές εφαρμογές και να εξυπηρετείται απρόσκοπτα, αβίαστα και ταχύτατα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι η σύνδεση της ιστοσελίδας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου με την πύλη της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος είναι θέμα χρόνου, και σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης διπλοτύπων από το γραφείο του κάθε δικηγόρου.

Η πλατφόρμα, όπως ανακοίνωσε, είναι έτοιμη και τη διαχείρισή της έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου ετοιμάζεται να συνάψει τη σύμβαση και έχει έρθει σε επικοινωνία με Τράπεζα που θα υποστηρίξει το τεχνικό κομμάτι.

Ο φάκελος για τη σύνδεση είναι έτοιμος και θα προωθηθεί στο Πρωτοδικείο Βόλου. Ο δικηγορικός κόσμος θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να εκδίδει ηλεκτρονικά τα διπλότυπα, ενώ περαιτέρω μέσα στο 2018 θα υπάρξει και δυνατότητα για έκδοση πιστοποιητικών και κατάθεση δικογράφων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου ευελπιστεί ότι θα υπάρξει εφαρμογή και για το θέμα των ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφόρησης για τις ποινικές υποθέσεις, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τους δικηγόρους και τους διαδίκους για τη ροή των υποθέσεων στα ακροατήρια.

Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία που ανέλαβε η προηγούμενη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. «Εμείς υποστηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία, τη συνεχίζουμε και την ολοκληρώνουμε» ενημέρωσε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Η σύνδεση με την πλατφόρμα θα φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο με την οποίο εκτελούνται τα δικηγορικά καθήκοντα. Πλέον οι δικηγόροι δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται εκτός Μαγνησίας για κατάθεση δικογράφων. Επίσης, δικηγόροι και διάδικοι θα μπορούν να έχουν εικόνα για τη ροή των υποθέσεών τους χωρίς να απαιτείται να επισκέπτονται τα δικαστήρια Βόλου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου