ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις γιατρών στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου

προσλήψεις-γιατρών-στο-τεπ-του-νοσοκο-153859

Δέκα θέσεις μόνιμων γιατρών προκηρύσσονται μέχρι τέλος Ιανουαρίου για το Νοσοκομείο Βόλου, ώστε να στελεχωθεί και να μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Αμεσα δρομολογείται η πρόσληψη ενός μόνιμου οφθαλμίατρου και ενός μόνιμου ογκολόγου, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων στο Αχιλλοπούλειο, τα οποία σήμερα λειτουργούν στο «κόκκινο».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες από τον Βόλο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που έχουν γίνει τα δυόμισι τελευταία χρόνια, ώστε να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο υπουργός Υγείας έφτασε στον Βόλο νωρίς το μεσημέρι. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Νοσοκομείο Βόλου, όπου έγινε αποδεκτός εν μέσω αποδοκιμασιών από διαδηλωτές.

Ο υπουργός εγκαινίασε το Τμήμα Εμφύτευσης Βηματοδοτών, που λειτουργεί πλέον στον 6ο όροφο του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της καρδιολογικής κλινικής, εξαίροντας το έργο των γιατρών και υπογραμμίζοντας πως τα νέα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Αχιλλοπούλειο δείχνουν ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

To τμήμα εμφύτευσης βηματοδοτών του Νοσοκομείου Βόλου ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Αύγουστο. Έχουν ήδη τοποθετηθεί 33 βηματοδότες σε ασθενείς, ενώ από το τέλος του μήνα θα γίνονται και έλεγχοι βηματοδοτών, ώστε οι ασθενείς να μη χρειάζεται να ταξιδέψουν σε νοσοκομείο άλλης πόλης. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο γιατρό του τμήματος εμφύτευσης βηματοδοτών, Θεμιστοκλή Κυρλίδη, από τέλος Ιανουαρίου ξεκινά τη λειτουργία του το ιατρείο βηματοδοτών για τον έλεγχο όσων έχουν βηματοδότη.

Οι πολίτες που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για τοποθέτηση βηματοδότη ή έλεγχο του υπάρχοντος, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Νοσοκομείου: 2421352001 και 2421352004.

Δρομολογούνται μόνιμες προσλήψεις

Ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι φέτος το υπουργείο θα δώσει προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια είχε δώσει προτεραιότητα στα νοσοκομεία που έπρεπε να σταθούν στα πόδια τους. «Αυτή τη στιγμή υπηρετούν πάνω από 2.000 επικουρικοί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία. Χάρη σ’ αυτούς καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανά πολλά τμήματα, ειδικά στην επαρχία όπου η στελέχωσή τους ήταν οριακή», σημείωσε ο υπουργός.

Έκανε επίσης γνωστό ότι θα ολοκληρωθεί φέτος η πρόσληψη 2.700 μόνιμων γιατρών ΕΣΥ μέσα από τις κρίσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων, ενώ θα προκηρυχθούν άλλες 1.500 θέσεις γιατρών, εκ των οποίων οι 500 θα είναι για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και οι 500 για τα Κέντρα Υγείας.

«Αυτό αποτελεί μεγάλη ένεση ανθρώπινου δυναμικού και προκαλώ όλους να μου πουν πότε κάτι παρόμοιο έγινε στο παρελθόν. Προφανώς οι θέσεις δεν φτάνουν. Εχουμε ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχουν περιορισμοί στις προσλήψεις, αλλά έχει δοθεί προτεραιότητα στον τομέα υγείας», συμπλήρωσε ο κ. Ξανθός, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι στον τομέα των κρίσεων μόνιμων γιατρών υπάρχει καθυστέρηση.

Αναφερόμενος εξάλλου γενικότερα στη λειτουργία του ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός ανέφερε: «Το σύστημα υγείας είναι όρθιο και λειτουργικό. Παρέχει βελτιούμενες υπηρεσίες κι εδώ κι ενάμιση χρόνο είναι προσβάσιμο, με τον Νόμο 4368 για τους ανασφάλιστους πολίτες, ώστε να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και ισοτιμία. Αυτό είναι μεγάλη αλλαγή που τη στηρίζουμε, και για να λειτουργήσει και στην πράξη χρειάζεται αξιόπιστα δημόσια νοσοκομεία και δομές.

Φέτος θα δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία. Τα προηγούμενα χρόνια επικεντρωθήκαμε κυρίως στη στήριξη των νοσοκομείων που υπήρχε ανάγκη κι είχε συσσωρευτεί ο κόσμος λόγω αποδιοργάνωσης των προηγούμενων δομών πρωτοβάθμιας. Αυτό θεωρούμε ότι το έχουμε πετύχει.

Στηριζόμενοι στους γιατρούς και στους νοσηλευτές, με τη συνδρομή των διοικήσεων και ΥΠΕ, σιγά-σιγά μπορούμε να πετυχαίνουμε βελτιώσεις στην καθημερινότητα του πολίτη. Το σύστημα υγείας δεν είναι για τους επαγγελματίες υγείας, αλλά για τους ανθρώπους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου