ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία οι ΤΟ.Μ.Υ. Νέας Ιωνίας και Αγριάς

σε-λειτουργία-οι-το-μ-υ-νέας-ιωνίας-και-155029

Σε λειτουργία τέθηκαν από σήμερα και επίσημα της Τοπικής Ομάδας Αγριάς και της ΤΟ.Μ.Υ. Νέας Ιωνίας. Ο Υπουργός Υγείας εγκαινιάζοντας την ΤΟΜΥ Αγριάς, ανακοίνωσε ότι επαναπροκηρύσσονται οι 600 περίπου θέσεις που έμειναν κενές στον πρώτο διαγωνισμό, ώστε η νέα δομή του Υπουργείου Υγείας, όπως είπε, να λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένη και χωρίς τις αδυναμίες που προκαλεί η μετακίνηση προσωπικού, από άλλες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Υπουργός επίσης ανακοίνωσε την συνέχιση της χρηματοδότησης των ΤΟΜΥ και μετά τα 4 χρόνια που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν στο Βόλο άλλες δύο ΤΟΜΥ.

Αναφερόμενος στο νέο εγχείρημα, επισήμανε ότι στόχος είναι η διεύρυνση της επιρροής του δημόσιου συστήματος ενώ παραδέχτηκε ότι το ξεκίνημα της λειτουργίας των ΤΟΜΥ είναι σε μεγάλο βαθμό προβληματικό.

Το πλαίσιο λειτουργίας

Το πλαίσιο λειτουργίας των ΤΟΜΥ και την γενικότερη φιλοσοφία της νέας δομής, είχαν παρουσιάσει νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου οι κ.κ. Σταμάτης Βαρδαρός, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υγείας και ο κ. Δημ. Δημητριάδης υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Στην ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας συνολικά θα απασχολούνται τρείς οικογενειακοί γιατροί και μία παιδίατρος. Οι δύο οικογενειακοί γιατροί ήδη εργάζονται και αναμένεται ο τρίτος. Το ίδιο θα ισχύσει και για την ΤΟΜΥ Αγριάς. Στην ΤΟΜΥ της Ν. Ιωνίας την οποία επισκέφθηκε ο κ. Βαρδαρός, ήδη έχουν εγγραφεί πάνω από 150 πολίτες.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υγείας, ο πολίτης μέσω της εγγραφής του στο ηλεκτρονικό σύστημα και του οικογενειακού γιατρού θα έχει πολύ πιο εύκολη πρόσβαση στο υπόλοιπο σύστημα υγείας. Κάλεσαν τέλος του πολίτες να προσέλθουν και να εγγραφούν, είτε έχουν είτε δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Ο πολίτης εγγραφόμενος αποκτά οικογενειακό γιατρό που τον παρακολουθεί σε όλη τη φάση της ζωής του. Παρακολουθεί τα ιατρικά του δεδομένα και κανονίζει τα ραντεβού του με γιατρούς άλλου ειδικοτήτων ή άλλους ιατρικούς ελέγχους» εξήγησε ο κ. Βαρδαρός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου