ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Ζαγοράς -Μουρεσίου. Κλειστά τα σχολεία

χωρίς-ρεύμα-ο-δήμος-ζαγοράς-μουρεσίου-156075

Χωρίς ρεύμα ο δήμος Ζαγοράς από χθες στις εννέα το βράδυ από πτώσεις δένδρων σε καλώδια της ΔΕΗ λόγω ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων. Επιπλέον σήμερα δεν άνοιξαν τα σχολεία το στο δήμο Ζαγοράς, λόγω του ότι δεν λειτουργεί το ρεύμα για να υπάρχει θέρμανση και το κρύο είναι τσουχτερό καθώς χιόνισε τη νύχτα.

Μάχη έδιναν όλη τη νύχτα αλλά και σήμερα το πρωί συνεργεία του δήμου αλλά και της ΔΕΗ για να καθαρίσουν τους δρόμους από τα πεσμένα δένδρα, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς Απ. Κοντογεωργίου το ρεύμα θα δοθεί στη Ζαγορά μέχρι τις 12 το μεσημέρι και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου μέχρι νωρίς το απόγευμα.

«Ξαφνικά έπιασε ένα μπουρίνι στις 8:30 το βράδυ. Προκλήθηκαν φωτιές σε δύο σημεία από κομμένα κλαδιά που είχαν καθαρίσει το πρωί οι αγρότες αλλά και από τις πτώσεις των δένδρων πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ. Όλη τη νύχτα συνεργεία του δήμου, της ΔΕΗ και από το Βόλο, εθελοντές παλεύουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, να καθαρίσουμε τους δρόμους.

Όμως οι ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι σοβαρές. Έχουμε πτώσεις σε μία ρεματιά μεγάλων δένδρων και δύσκολα θα φθάσουν εκεί τα συνεργεία. Γι αυτό εκτιμούμε ότι θα φθάσει απόγευμα για να έχει όλος ο δήμος ρεύμα. Μέχρι τώρα κόψαμε πάνω από 20 δένδρα και απομακρύναμε. Αν κάποιος κυκλοφορούσε τα μεσάνυχτα στο δήμο θα έβλεπε κάθε 500 μέτρα και ένα πεσμένο δένδρο. Σήμερα το πρωί πάντως ο κεντρικός άξονας είχε καθαριστεί και η συγκοινωνία γίνεται κανονικά», ανέφερε ο κ. Κοντογεωργίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου