ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη συγκέντρωση Απ. Παπατόλια

μεγάλη-συγκέντρωση-απ-παπατόλια-486343

 

 

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Απόστολου Παπατόλια στο Βόλο.

 

Ο κ. Παπατόλιας, συγκινημένος από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, στο πλαίσιο της ομιλίας του έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του τονίζοντας ότι «εκατοντάδες είναι τα έργα πού υλοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας της παρούσας θητείας».
 
Αντιπροσωπευτικά αναφέρθηκε στο δεκάλογο που περιλαμβάνει τα εξής: Κάρλα, Αεροδρόμιο, τοποθέτηση φίλτρων στην ΑΓΕΤ, αντιπλημμυρικά έργα, φράγματα «Παναγιώτικο» και «Μαυρομάτι, σχέδιο «Κάρλα 21+» και μελέτη βιωσιμότητας για κωπηλατοδρόμιο, Γραφείο Καταναλωτή και Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, Ευρυζωνικότητα, Πολιτική προστασία, Πυροπροστασία – GIS, Εξυπηρέτηση του πολίτη, Ηλεκτρονικοποίηση Διαδικασιών.
 
«Αυτά τα έργα σηματοδοτούν την δική μας επιτυχημένη πορεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, αυτά τα έργα αποτελούν και την έμπρακτη εγγύηση για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας», τόνισε ο κ. Παπατόλιας και συνέχισε:
 
«Με ποιο έργο της Θεσσαλίας έχει συνδέσει το όνομά του ο κ. ανθυποψήφιος; Να γιατί λέμε ότι στις 7 του Νοέμβρη ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλίας, για το αν ο τοπικός πλούτος μπορεί να μείνει σε άξια και κατάλληλα χέρια.
 
Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών πηγάζει από την αντίθεση ανάμεσα στις δυνάμεις που θέλουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας και σ’ αυτές που αναζητούν το ρεβανσισμό και την καταστροφολογία. Ανάμεσα στις δυνάμεις της προόδου και του αύριο και στις δυνάμεις που κοιτούν στο παρελθόν.»
 
Θέλουμε να γίνει η Θεσσαλία το Κέντρο της Ελλάδας, το Επίκεντρο της Ανάπτυξης και μπορούμε, με τη δική σας θέληση και συμμετοχή, να την κάνουμε τον τρίτο ισχυρότερο διοικητικό και οικονομικό πόλο της χώρας.
Δεσμευόμαστε απέναντί σας ότι η παράταξή μου και εγώ προσωπικά, είχαμε, έχουμε και θα έχουμε συνεχή και σταθερή παρουσία στο κοινό μέτωπο όσων αγώνων χρειασθούν, απέναντι στην κρατική και Αθηνοκεντρική εξουσία, για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των Θεσσαλών».
 
Στην ομιλία του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημήτρης Μεργιαλής τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Μαγνησία μίλησε. Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα νίκης ,από τον Βόλο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία».
Ο κ. Μεργιαλής σημείωσε ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι σημαντικό πολιτικό, αλλά όχι κομματικό γεγονός και συνεχίζοντας υπογράμμισε: « Την Κυριακή δεν εκλέγουμε βουλευτές και κυβέρνηση. Εκλέγουμε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη. Γι’ αυτό και δεν μπορεί κανείς ,να ταυτίζει το περιεχόμενο των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτό των Βουλευτικών».
 
 
Για το debate
Σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Θεσσαλών Δύναμη» αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Επισημαίνουμε ότι στο τελευταίο debate, ο κ. Αγοραστός έλαμψε πάλι δια της απουσίας του.
Η αλήθεια είναι, ότι όλοι μας είχαμε δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα, όλοι μας είχαμε ομιλίες και άλλες υποχρεώσεις. Όμως, αυτονόητη και πρώτιστη υποχρέωσή μας είναι ο σεβασμός στο δικαίωμα των πολιτών για δημοκρατική ενημέρωση. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δώσαμε το παρόν, πλην Λακεδαιμονίων…
Μήπως όμως η απουσία του κ. Αγοραστού οφείλεται στο γεγονός της ασφυκτικής πίεσης που δέχθηκε από τις δημόσιες παρεμβάσεις –τις δικές μας και του κ. Ροντούλη- τόσο για την υπόθεση του ΙΚΑ όσο και για τα «γαλάζια άλογα»;
Μήπως κρύφτηκε επειδή θα αναγκαζόταν να δώσει δημόσια απαντήσεις;
Μήπως επειδή θα αποκαλυπτόταν ξανά η ανεπάρκεια του προγραμματικού του λόγου;
Για άλλη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος. Πρόσκαιρη η δόξα, όμως. Δεν αργεί η ημέρα της μοιραίας σύγκρισης ιδεών και προγραμμάτων…
Στη χθεσινή τηλεοπτική και ιδιαιτέρως ουσιαστική συζήτηση, αναδείχθηκαν ίσως για πρώτη φορά, χρήσιμες προγραμματικές και πολιτικές συνθέσεις, για κρίσιμα αναπτυξιακά θέματα της Θεσσαλίας. Συνθέσεις που ξεπερνούν τις στενές κομματικές και παραταξιακές γραμμές, δείχνοντας το δρόμο για νέες μεταρρυθμιστικές συμμαχίες που μπορούν να πάνε μπροστά τον τόπο».
 
 
 
 
 
«Απαντήστε, κ. ανθυποψήφιε…»
 
Από το συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
Δεν υπάρχει πολίτης που να μην αναγνωρίζει ότι αφήνουμε έργο και οικονομικό πλεόνασμα στη Νομαρχία. Αντίθετα, η πολιτική παρουσία του κ. Αγοραστού ταυτίζεται μόνο με αρνητικές επιπτώσεις για το δημόσιο συμφέρον (Ως τομεάρχης Οικονομικών, και πρώην βουλευτής της ΝΔ εισηγήθηκε τους προϋπολογισμούς Αλογοσκούφη, που οδήγησαν την οικονομία στη χρεοκοπία, τα νοικοκυριά σε απόγνωση, τους πολίτες σε αγανάκτηση και τη χώρα στο ΔΝΤ).
Του θέσαμε μια σειρά ερωτημάτων για να κρίνουν οι πολίτες εάν συνδέεται ή όχι, σε προσωπικό επίπεδο, με «επωφελείς» συμβάσεις με το Δημόσιο. Ακόμη όμως να μας απαντήσει. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, τα ερωτήματα: Εισπράττει ή όχι το ποσό των 700.000,00 ευρώ ετησίως από το κράτος για το κτήριο του ΙΚΑ; Και αν ναι, αποτελεί αυτό ή όχι πρόκληση προς την κοινωνία, στην οποία απευθύνεται για να τον εμπιστευθεί; Επισημαίνουμε ότι εάν τα ερωτήματά μας δεν απαντηθούν μέχρι την ημέρα των εκλογών, είναι εύλογο οι πολίτες να εκλάβουν ως κατάφαση τη σιωπή του ανθυποψηφίου…
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου