ΤΟΠΙΚΑ

Διαρκείς διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Μαγνησίας (βίντεο)

διαρκείς-διακοπές-ρεύματος-σε-περιοχ-161910

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν για την αποκατάσταση βλαβών

Χτύπημα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης περιοχών στη Μαγνησία έδωσε ο «Θησέας». Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα με την παροχή ρεύματος. Κατοικίες, αλλά και επιχειρήσεις, κυρίως στο Πήλιο, όπως στο Κατηχώρι και στην Πορταριά μένουν κατά διαστήματα το τελευταίο 24ωρο χωρίς ηλεκτρικό. Μικρές διακοπές, στο μεταξύ, δημιουργούν κινδύνους για βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές.

Από την άλλη, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, συνεργεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στον Βόλο, δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών.

Σοβαρές βλάβες σε Κατηχώρι και Αη Γιάννη έβγαλαν εκτός για αρκετές ώρες κεντρικές γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες περιοχές. Αντίστοιχες βλάβες στην γραμμή που τροφοδοτεί τα νησιά των Βορείων Σποράδων, έθεσαν τα τεχνικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συναγερμό.

Λόγω της διακοπής τέθηκε εκτός και το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΜΒ στην περιοχή των πηγών «Ξηράκια», όπου το χιόνι ξεπερνάει το ένα μέτρο, με αποτέλεσμα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσεγγίσουν με μεγάλη δυσκολία.

Στην περιοχή Κατηχωρίου- Πορταριάς μέχρι και αυτή την ώρα επιχειρούν δύο συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβου, ενώ την ίδια στιγμή επί ποδός βρίσκονταν στο «μέτωπο» του Αη Γιάννη στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Τεχνικοί απασχολούνται ακόμη τα δύο τελευταία 24ωρα για την αποκατάσταση των οι βλαβών που σημειώθηκαν στη γραμμή του Λαύκου που ηλεκτροδοτεί επίσης Τρίκερι και νησιά των Βορείων Σποράδων αντίστοιχα.

Σκαρφαλωμένοι σε στύλους με 9 μποφόρ…

Εικόνες με τους σκαρφαλωμένους σε στύλους της ΔΕΗ τεχνικούς να προσπαθούν, εν μέσω θυελλωδών ανέμων, για την αποκατάσταση των βλαβών έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση στο διαδίκτυο. Οι εργαζόμενοι που προσπαθούν με κίνδυνο της ζωής τους να επαναφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα κάθε πάροχο, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες προκαλούν σχόλια θαυμασμού.

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο που ανέβηκε από τον Βαλάντη Κοντογιώργο, χθες από τη Ζαγορά, το οποίο καταγράφει τη συγκλονιστική μάχη που δίνει ένας από τους τεχνικούς της ΔΕΗ…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου