ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για το λιμάνι στον Πλατανιά

προσφυγή-στο-στε-για-το-λιμάνι-στον-πλα-162196

Από τον περιβαλλοντικό σύλλογο «Η Σηπιάδα»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει προσφύγει ο περιβαλλοντικός σύλλογος «Η Σηπιάδα» για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά. Μάλιστα, ο σύλλογος, ενόψει της άνοιξης της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση αλιευτικών καταφυγίων, ζητά από την Περιφέρεια «να μη δεσμεύσει χρήματα για ένα έργο που έχει ελάχιστες πιθανότητες να ολοκληρωθεί»!

Ο προγραμματισμός μεγάλων έργων της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το αλιευτικό καταφύγιο του Πλατανιά, προκάλεσε την αντίδραση όσων έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το έργο. Σε επιστολή προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητούν να απέχουν από την έκδοση διοικητικών πράξεων που κατατείνουν στην κατασκευή και λειτουργία των έργων ολοκλήρωσης Λιμένα Πλατανιά Δ.Ε. Σηπιάδας:

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την εμμονή του δημάρχου και αντιδημάρχου Νοτίου Πηλίου με την κατασκευή λιμανιού στον Πλατανιά.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία αντιδρά στην κατασκευή του έργου και ότι έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση για το συγκεκριμένο έργο. Και όμως ανερυθρίαστα τώρα ισχυρίζονται (πριν λίγο ισχυρίζονταν ότι θα την κάνουν τώρα κατόπιν εορτής και ότι θα καλέσουν και τον μελετητή) ότι έγινε δεκαετής διαβούλευση! Ψεύδονται.

Πραγματικά η στάση τους μας προβληματίζει.

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιμονή και την εμμονή για το συγκεκριμένο έργο;

Πόσο μεγάλα είναι αυτά τα συμφέροντα ώστε να θέλουν να θυσιάσουν ένα χωριό γι’ αυτό τον σκοπό;

Σας γνωστοποιούμε ότι έχει ενημερωθεί επίσημα πλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, καθώς και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατάθεση της προσφυγής και το περιεχόμενό της.

Είναι όχι μόνο άσκοπο, αλλά επικίνδυνο και καταστροφικό να δεσμευτούν χρήματα για ένα έργο όπου οι πιθανότητες ολοκλήρωσής του είναι ελάχιστες έως μηδαμινές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου