ΤΟΠΙΚΑ

Εργα συντήρησης στην παλιά εθνική οδό Βόλου -Φαρσάλων

εργα-συντήρησης-στην-παλιά-εθνική-οδό-164828

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προκήρυξη ανοιχτής ηλεκτρονικής διαδικασίας για το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση – Βελτίωση – Τεχνικά Έργα – Ασφαλτόστρωση παλαιάς Εθνικής Οδού από Βόλο προς Φάρσαλα», προϋπολογισμού 1.800.000,00€. Σημειώνεται ότι στο αντίστοιχο οδικό τμήμα από Φάρσαλα προς Βόλο, εντός ορίων Νομού Λάρισας, έχει ήδη τοποθετεί ο ανάδοχος του έργου, προϋπολογισμού 5.000.000€.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Ο δρόμος αυτός λόγω της πολύχρονης χρήσης, της φθοράς αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων χρήζει άμεσης συντήρησης. Με το έργο αυτό προϋπολογισμού 1.800.000,00€, πρόκειται να πραγματοποιήσουμε εργασίες αποκατάστασης, ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων».

Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση της παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Φαρσάλων και περιλαμβάνουν το οδικό τμήμα από Μικροθήβες μέχρι και τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Το συνολικό μήκος συντήρησης της οδού ανέρχεται σε δεκατρία (13) χιλιόμετρα. Η συντήρηση περιλαμβάνει την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων (φρεζάρισμα – εκ νέου ασφαλτόστρωση), τον καθαρισμό ρεμάτων που καταλήγουν σε υφιστάμενα τεχνικά της οδού υφιστάμενων καθαρισμό τεχνικών (ενίσχυση πτερυγότοιχων – φρεατίων – ενίσχυση τοίχων ποδός επιχωμάτων), την ενίσχυση και στήριξη υφιστάμενων πρανών, τον καθαρισμό – επαναδιαμόρφωση αποστραγγιστικών τάφρων κατά μήκος της οδού.

Στο σύνολο της οδού, θα συντηρηθεί και θα ενισχυθεί η σήμανση και ασφάλιση με την τοποθέτηση νέων και αντικατάσταση παλαιών φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας. Θα τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες που θα επισημαίνουν τις θέσεις των υφιστάμενων τεχνικών, θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση κεντρικού άξονα και οριογραμμών στο νέο ασφαλτικό τάπητα κυκλοφορίας για λόγους συνέχειας της οδού, θα γίνει συντήρηση της διαγράμμισης και σε τμήματα υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος στο οποίο δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη τόνισε «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό οδικό έργο, που αποσκοπεί στην ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και στην καλύτερη οδική επικοινωνία μεταξύ δύο Νομών, της Μαγνησίας και της Λάρισας. Η ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων είναι πρώτη μας προτεραιότητα και για αυτό πραγματοποιούμε συνεχείς παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που μας ανήκει. Ιεραρχούμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα ανθρώπινα, έργα ουσίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου