ΤΟΠΙΚΑ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η διοικητική αποβολή για πισίνα ξενοδοχείου

κατά-πλειοψηφία-εγκρίθηκε-η-διοικητι-166898

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ψήφισε χθες κατά πλειοψηφία (λευκό ψήφισαν οι τέσσερις ανεξάρτητοι Κ. Γαργάλας, Ι. Αποστολάκης, Μ. Δραμητινός και Ελένη Μεϊκοπούλου, και απείχε ο ανεξάρτητος Γιάννης Λαΐνας) υπέρ της διοικητικής αποβολής της πισίνας του ξενοδοχείου Valis, η οποία σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντάς ψήφισε υπέρ «της αποβολής και αποκατάστασης της νομιμότητας», εξηγώντας μάλιστα ότι αίτημα ανάκλησης της εταιρείας έχει απορριφθεί κι ως εκ τούτου η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) είναι άμεσα εκτελεστή.

«Η αυθαιρεσία είναι ξεκάθαρη και πιστοποιημένη. Θα παραταχθούμε με την πλευρά της νομιμότητας», είπε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, ζητώντας ωστόσο διαβεβαιώσεις τι θα γίνει σε περίπτωση δικαίωσης του ιδιώτη.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος συμφώνησε με τη διοικητική αποβολή. «Πέρα από την απόφαση, ζούμε όλοι σε αυτή την πόλη. Και μαθαίνουμε για τέρατα και σημεία όταν ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου», άφησε υπονοούμενα.

Τοποθέτηση με αιχμές έκανε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αχιλλέας Καλυβιώτης, ο οποίος ρώτησε «αν υπήρχε συμφωνητικό μεταξύ της επιχείρησης και του τότε Δήμου Αγριάς για τη χωροθέτηση της πισίνας και με τι ανταλλάγματα».

Ισονομία και ισοπολιτεία ζήτησε ο ανεξάρτητος Κώστας Γαργάλας, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση άλλου ξενοδοχείου, αποφασίστηκαν μέτρα στο Δημοτικό Συμβούλιο που όμως δεν εφαρμόστηκαν. Διαψεύστηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, του υπενθύμισε ότι το θέμα είχε αποσυρθεί και αντ’ αυτού είχε ψηφιστεί υπαγωγή του ξενοδοχείου σε ρύθμιση δόσεων.

Ο κ. Γαργάλας άφησε αιχμές ότι ο χρόνος της αποβολής συμπίπτει με κόντρες με θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες που έχει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας. «Κάποιος εκδηλώθηκε», σχολίασε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας. «Εσείς ήσασταν με τον Μποτσιβάλη, εμείς είμαστε Νίκη», απάντησε ο κ. Γαργάλας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου