ΤΟΠΙΚΑ

Ράβε – ξήλωνε από την 5η ΥΠΕ

ράβε-ξήλωνε-από-την-5η-υπε-167728

Η κατεπείγουσα διαδικασία για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό, και έτσι η επίσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στον Βόλο, προκειμένου να εγκαινιάσει τις Τοπικές Ομάδες Υγείας σε Ν. Ιωνία και Αγριά, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα ο κ. Ξανθός θα επισκεφτεί την πόλη τελικά την επόμενη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες η 5η ΥΠΕ, στις 12.30 το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, ο υπουργός Υγείας θα πραγματοποιήσει εγκαίνια στο Εργαστήριο Βηματοδότη στο Αχιλλοπούλειο, ενώ επίσης θα επισκεφτεί τη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας και την Παιδοψυχιατρική Κλινική. Ο κ. Α. Ξανθός θα έχει επίσης συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Βόλου. Στις 4 το απόγευμα θα εγκαινιάσει τις Τοπικές Ομάδες Υγείας Αγριάς και Ν. Ιωνίας, ενώ στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσει η ομιλία του υπουργού στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ομιλητές τον Αν. Ξανθό και τον αναπληρωτή Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Σ. Βαρδαρό με θέμα «Πρωτοβάθμια Περίθαλψη».

Αναδίπλωση από 5η ΥΠΕ

Χθες πάντως, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις έντονες αντιδράσεις για τις ετσιθελικές μετακινήσεις γιατρών από το ΠΕΔΥ Βόλου στην… Τοπική Ομάδα Υγείας, η 5η ΥΠΕ υποχρεώθηκε σε μερική αναδίπλωση. Με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου, ανακλήθηκε η μετακίνηση του ενός παθολόγου με θέση διευθυντή από το ΠΕΔΥ Ν. Ιωνίας στην ΤΟΜΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός προσανατολιζόταν να προσφύγει δικαστικά για να ακυρωθεί η μετακίνησή του. Αυτό όπως ήταν φυσικό θορύβησε τους παράγοντες της 5ης ΥΠΕ και ανακλήθηκε η απόφαση. Ο γιατρός επιστρέφει στο ΠΕΔΥ, στον Βόλο όμως αυτή τη φορά, και όχι στη Νέα Ιωνία που υπηρετούσε μέχρι σήμερα. Το κενό στη νεοσύστατη ΤΟΜΥ της Νέας Ιωνίας θα καλυφθεί με δανεικό γιατρό από Κέντρο Υγείας, όπως με δανεικό γιατρό από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα λειτουργήσει και η νεοσύστατη ΤΟΜΥ στην Αγριά.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, απέστειλε έγγραφο για μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου, Ζαγοράς και Βόλου για την κάλυψη αναγκών στις ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας Βόλου και Αγριάς. Η μετακίνηση των γιατρών θα είναι για τρεις μήνες.

Το Υπουργείο Υγείας, όπως είναι γνωστό παρά τις προσπάθειές του δεν κατόρθωσε να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό στις νέες ΤΟΜΥ, με αποτέλεσμα η πολιτική ηγεσία να προσανατολίζεται τώρα στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, προσδοκώντας πως θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή τη φορά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου