ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυλαία στη σύνδεση με Θεσσαλονίκη

αυλαία-στη-σύνδεση-με-θεσσαλονίκη-168681

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυσάρεστη έκπληξη και εξέλιξη αποτελεί για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η εταιρεία Hellenic Seaways αποσύρει το «Flying Cat 4» από το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Το πλήγμα για τα νησιά είναι μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς τις επίπονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου να επανέλθει η συγκεκριμένη γραμμή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την πλευρά αιρετών, φορέων και κατοίκων των νησιών είναι άμεσες, και στο πλαίσιο αυτό οι δήμαρχοι απέστειλαν κοινό αίτημα για συνάντηση με τους επικεφαλής της εταιρείας, επισημαίνοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει για τα νησιά η κατάργηση της γραμμής που εξυπηρέτησε 120.000 αφίξεις και αναχωρήσεις επισκεπτών τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Οι δήμαρχοι των νησιών Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, υπέβαλαν εγγράφως το αίτημα της συνάντησης με τους υπεύθυνους της εταιρείας για το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, προκειμένου να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Κοινή θέση των δημάρχων είναι ότι θα αποτελέσει πλήγμα για τα νησιά η διακοπή της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής, που αποτελεί πύλη εισόδου όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα και τα Βαλκάνια.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, εξέφρασε την ανησυχία του, ενώ σημείωσε πως «αν συμβεί αυτό, θα είναι πάρα πολύ αρνητικό για τις Σποράδες».

Το πρώτο σχόλιο του δημάρχου Αλοννήσου, Πέτρου Βαφίνη κινήθηκε σε ανάλογο μήκος κύματος, και όπως σημείωσε ο ίδιος «θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τα νησιά, η κατάργηση του συγκεκριμένου δρομολογίου».

Την απογοήτευσή της εξέφρασε, παράλληλα, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, η οποία σημείωσε από την πλευρά της ότι «θα αποδυναμώσει τα νησιά η κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Θεσσαλονίκη».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας, Αρη Κατσαΐτη, ο οποίος ανέφερε ότι «το εγχείρημα δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα για την Hellenic Seaways, και γι αυτό τον λόγο δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να δρομολογήσει ταχύπλοο στη συγκεκριμένη γραμμή». Ο ίδιος επεσήμανε, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο πλάνο ενδέχεται να αλλάξει μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ προσέθεσε ότι «το είχαμε επιχειρήσει και στο παρελθόν με συμβατικό πλοίο, αλλά δεν υπήρχε η ανάλογη δυναμική».

Φορείς και κάτοικοι των νησιών εκτιμούν, ωστόσο, ότι το διάστημα των δύο ετών είναι το αρχικό βήμα για να εδραιωθεί μια γραμμή, και ζητούν από την εταιρεία να επαναπροσδιορίσει τον σχεδιασμό της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου