ΤΟΠΙΚΑ

Με… μπουλντόζες στην Αλλη Μεριά

με-μπουλντόζες-στην-αλλη-μεριά-169085

Ετοιμος -μόλις ανάψει πράσινο φως- να προχωρήσει στη διάνοιξη ενός δεύτερου ασφαλούς δρόμου προς το Πήλιο μέσω της Αλλης Μεριάς, δηλώνει ο Δήμος Βόλου. Εως τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του Εφετείου Λάρισας που θα κρίνει την «τύχη» του έργου, μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη ιδιοκτητών κτίσματος που «μπαίνει» μέσα στον δρόμο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την έναρξη υλοποίησης του έργου εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, προανήγγειλε ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, από το βήμα των εγκαινίων του πρώτου κυκλικού κόμβου στην πόλη. «Είμαστε έτοιμοι να μπούμε όχι με τανκς αλλά με μπουλντόζες στην Άλλη Μεριά», είπε χαρακτηριστικά για το έργο που είχε ξεκινήσει τον Μάιο του 2016 αλλά μπλόκαραν με την προσφυγή τους στα δικαστήρια ιδιοκτήτες κτίσματος.

Ο δρόμος από την Αλλη Μεριά που βγάζει στον δρόμο προς Πήλιο, είναι η μοναδική εναλλακτική διαδρομή. Και προτιμάται κυρίως από τους Βολιώτες, που έχουν τη δυνατότητα να βγουν απευθείας στην Αλλη Μεριά μέσω του Περιφερειακού.

Ωστόσο, στην έναρξη της διαδρομής προς Αλλη Μεριά, λίγο μετά το πάρκινγκ, τα μποτιλιαρίσματα είναι συχνό φαινόμενο και ο κίνδυνος ατυχήματος υπαρκτός.

Επί σειρά ετών ένα παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι ή κατά άλλους ελαιοτριβείο, είναι η αιτία να στενεύει απότομα το πλάτος του οδοστρώματος. Μέσα στον δρόμο προβάλλει ξαφνικά ο περίτοιχος σπιτιού και το πλάτος περιορίζεται σε μόλις τρία μέτρα. Αυτοκίνητα που διασταυρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο, δεν μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα. Πρέπει ο ένας να περιμένει να περάσει ο απέναντι.

Δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σημειωθεί μποτιλιαρίσματα και έχουν απειληθεί τροχαία ατυχήματα στην προβληματική περιοχή.

Τον Μάιο του 2016 είχαν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες, όπως μεταφορά των στύλων των ΔΕΚΟ, παράλληλα με τη διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες του κτίσματος. Χρειάζεται να γκρεμιστεί κτίριο σε πλάτος 4-5 μέτρα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Ωστόσο οι εργασίες έμειναν στη μέση εξαιτίας της προσφυγής. Εως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει την «τύχη» του έργου, που πρόκειται να αποφορτίσει από σημαντικό μέρος της κυκλοφορίας από το πρώτο τμήμα του ορεινού οδικού κυκλώματος του Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου