ΤΟΠΙΚΑ

Απειλείται με μπουλντόζες η πισίνα του Valis

απειλείται-με-μπουλντόζες-η-πισίνα-το-169477

Σε κοινόχρηστο χώρο και συγκεκριμένα, πάνω στον δρόμο, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Αγριά, είναι χωροθετημένη η εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου Valis, όπως έχει προκύψει από αυτοψία της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Βόλου, μετά από έγγραφη καταγγελία δημοτών. Η υπόθεση με τη χωροθέτηση της πισίνας του ξενοδοχείου άνοιξε το 2013, και στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόκειται να αποφασιστεί η διοικητική αποβολή της εταιρείας από τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι μπουλντόζες μπορούν να μπουν και να «ξηλώσουν» τις αυθαίρετες, όπως κρίθηκαν, κατασκευές.

Σύμφωνα με την αυτοψία της Διεύθυνσης Δόμησης, το 2013 μετά από έγγραφη καταγγελία δημοτών, η πισίνα, το πλακόστρωτο, οι λιθόκτιστοι τοίχοι του ξενοδοχείου καθώς και τα στέγαστρα κατασκευάστηκαν πάνω στον δρόμο, καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας.

Σε βάρος της εταιρείας επιβλήθηκαν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, συνολικού ποσού 60.000 ευρώ περίπου.

Η εταιρεία έκανε ένσταση στην Υπηρεσία Δόμησης ισχυριζόμενη ότι τα στέγαστρα δεν είναι μόνιμες κατασκευές, κι ότι η πισίνα έχει διαμορφωθεί σε χώρο που μισθώνει από τον πρώην Δήμο Αγριάς. Η ένσταση διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που απέρριψε την ένσταση.

Η εταιρεία στη συνέχεια προσέφυγε στο διοικητικό εφετείο, που επίσης απέρριψε την ένσταση.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προχώρησε σε ακριβή αποτύπωση του κοινόχρηστου χώρου που έχει καταληφθεί με παράνομες κατασκευές, και στη συνέχεια, η Διεύθυνση Δόμησης με έγγραφό της στο Τμήμα Διοικητικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων ζήτησε να συνταχθεί πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου