«Πεζοναύτες έστε... έτοιμοι»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-01-08, 14:38:18
«Πεζοναύτες έστε... έτοιμοι»

Από τα «αποκαλυπτήρια» του σχεδιασμού που έχει τεθεί επί τάπητος, για τη μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στον Αυλώνα όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πριν από τρεις εβδομάδες, συνοδεύονταν οι ευχές του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Στρατόπεδο Γεωργούλα την περασμένη Πέμπτη.

Η επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Νέα Ιωνία, μετά μάλιστα τον θόρυβο που δημιούργησαν οι αποκαλύψεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ασφαλώς δεν περιείχε μόνο τις εθιμοτυπικές ευχές για τη νέα χρονιά, ούτε απλή ενημέρωση για τις τρέχουσες δράσεις των πεζοναυτών, όπως περιγράφεται στο λιτό ανακοινωθέν του ΓΕΣ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αφού ολοκλήρωσε την περιήγησή του στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Γεωργούλα, προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση σε δύο μάλιστα επίπεδα, στελεχών αφενός και επικεφαλής της Ταξιαρχίας αφετέρου, για το φλέγον θέμα της μετακίνησης των πεζοναυτών.

Στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τα στελέχη της 32ης Ταξιαρχίας για τον σχεδιασμό του ΓΕΣ, ο αντιστράτηγος ανέλυσε με σαφέστατο τρόπο τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού της στρατιωτικής ηγεσίας όσον αφορά την αλλαγή της στρατιωτικής δομής.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορήθηκε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο κ. Στεφανής στην αναλυτική ενημέρωση που έγινε, ουσιαστικά «υπέδειξε» ως την πιο ενδεδειγμένη λύση τη μετακίνηση των πεζοναυτών στον Αυλώνα, υπογράμμισε ωστόσο πως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Ιανουαρίου στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), όπου θα τοποθετηθούν οι αρχηγοί όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο αρχηγός ΓΕΣ επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός, εξηγώντας στους στρατιωτικούς ότι η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, δεν σημαίνει αυτομάτως και «κλείσιμο» του Στρατοπέδου, αφήνοντας έτσι ανοιχτό παράθυρο για ενδεχόμενη μετακίνηση άλλης μονάδας στον Βόλο.

Εκείνο που φέρεται επίσης να επισήμανε είναι, πως προκειμένου η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών να μπορέσει να εγκατασταθεί στον Αυλώνα, ορισμένες δραστηριότητες από το στρατόπεδο του Αυλώνα θα μεταφερθούν αντιστοίχως στη Θήβα, όπου σήμερα λειτουργεί Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων όπως και στον Αυλώνα. Η λειτουργία των συγκεκριμένων Κέντρων Εκπαίδευσης φέρεται να είναι υπό αίρεση πλέον, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, για αυτό και το ΓΕΣ προσανατολίζεται ουσιαστικά στη μετακίνηση ορισμένων τομέων δράσης από τον Αυλώνα στη Θήβα, προκειμένου να μην εγείρονται αντιδράσεις.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως μετά την ενημέρωση που είχαν τα στρατιωτικά στελέχη της 32ης Ταξιαρχίας, στην πλειοψηφία τους οι περισσότεροι αποκόμισαν την εκτίμηση, πως η μετακίνηση των πεζοναυτών από τον Βόλο για τον Αυλώνα θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη το αμέσως επόμενο διάστημα. Κομβικό σημείο για τις επόμενες εξελίξεις θεωρείται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, η οποία χρονικά προσδιορίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου. Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, πάντως, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ζητηθεί από την 32η Ταξιαρχία να έχει αποσταλεί ολοκληρωμένη η πρόταση της Ταξιαρχίας, όσον αφορά τη μετακίνηση ή όχι στον Αυλώνα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Στη ανακοίνωση του ΓΕΣ πάντως, για την επίσκεψη του Αρχηγού αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, που εκτός από τον Βόλο επισκέφτηκε και άλλες μονάδες, επισημαίνονται τα εξής: «Την Πέμπτη 04 Ιανουαρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επισκέψεις, ως ακολούθως:

- Στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ ΠΖΝ - «ΜΟΡΑΒΑΣ»), όπου επισκέφτηκε το Στρατηγείο, τις Μονάδες και τις Ανεξάρτητες Υπομονάδες του Σχηματισμού, στον Βόλο και στη Λάρισα.

- Στον 384 Λόχο Ειδικής Συνθέσεως Υλικού Πολέμου [384 ΛΕΣ (ΥΠ)], στη Λάρισα.

Ο Αρχηγός, περιηγήθηκε στους χώρους και στις εγκαταστάσεις τους, και ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δράσεις τους. Επίσης, επικοινώνησε με το σύνολο του προσωπικού, αντάλλαξε ευχές και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για το νέο έτος.

Συγχαρητήρια στους πεζοναύτες μας και το προσωπικό του 384 ΛΕΣ (ΥΠ), που με εξαίρετο ηθικό, αισιοδοξία, υπερηφάνεια και άρτια επαγγελματική κατάρτιση διατηρούν υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Μετακίνηση 32 ΤΑΞΠ
Θέλω να μου πούνε οι στρατάρχες, πόσο γρήγορα θα μετακινούνται οι πεζοναύτες στα αποβατικά πλοία και πόσο γρήγορα θα μπορεί όλη η Ταξιαρχία να ειναι στο "πόδι" σε περίπτωση θερμού γεγονότος. Η μονάδα στον Βόλο έχει πολλά πλεονεκτήματα, είναι στο κέντρο της Ελλάδας, είναι δίπλα σε λιμάνι (στον Αυλώνα δεν υπάρχει λιμάνι που θα μπορεί να δέσουν τα αρματαγωγά και τα οχηματαγωγά - εκτός αν πάνε στη Ραφήνα που ειναι πολύ μακρυά). Άρα θα κάνουν κι άλλα έργα σε Ωροπό, Δήλεσι κλπ για να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα άμεσα. Άρα θα στοιχίσει η μεταφορά ο κούκος αηδόνι σε μια δύσκολη εποχή, τα χρήματα αυτά δεν θα αποσβεστούν ποτέ. Επόμενο βήμα ειναι να παρετε την μονάδα του ΚΕΟΑΧ και να την πατε στον παρνασσο στην Αράχοβα... Μιλάμε για πολύ σχεδιασμό τα τζιμάνια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΑ. Καληνύχτα κύριοι
αερας - 2018-01-08 15:07:16
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=