ΤΟΠΙΚΑ

“Ψήφος καταδίκης των υπεύθυνων της χρεοκοπίας”

ψήφος-καταδίκης-των-υπεύθυνων-της-χρ-487535

«Οσοι επιχειρούν να σπρώξουν τους πολίτες απέναντι στις δικές τους θυσίες θα αποτύχουν οικτρά, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης από το Βόλο χθες αναφερόμενος σε όσους προκρίνουν στην αντιμνημονιακή ψήφο στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Στην ομιλία του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση στο Ξενία του Βόλου ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει η αντίληψη της αντιμνημονιακής ψήφου, αλλά της υπερψήφισης των ικανών αυτοδιοικητικών που μπορούν να υπηρετήσουν καλύτερα τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».

Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά και κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή να καταδικάσουν τους εκπροσώπους της παράταξης που παρ’ ολίγον να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Παράλληλα υπεραμύνθηκε των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία και τόνισε ότι τώρα κορυφώνεται η προσπάθεια διάσωσης της χώρας, κάλεσε δε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ για να μην ανακοπεί αυτή η πορεία.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «ένα αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής που θα έδινε τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να μας έλεγε ότι «δεν δικαιούστε για να κυβερνάτε» θα είχε σαν αποτέλεσμα η χώρα να μπει σε μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας». «Σε αυτήν την περίπτωση», επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης, είναι προφανές ότι το εθνικό συμφέρον και ο πατριωτισμός των Ελλήνων που αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας συνάδει με τη στήριξη των προοδευτικών μας ψηφοδελτίων».

Ο κ. Ραγκούσης στην ομιλία του παρατήρησε ότι με τον «Καλλικράτη» δημιουργούνται ισχυροί Δήμοι και αιρετές περιφέρειες «για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς και όχι η κεντρική εξουσία» όπως υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τον «Καλλικράτη» είπε ότι δεν είναι αλήθεια ότι περικόπτει δαπάνες και χρειάζονται 80 Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «ένα αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές που θα έδινε τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να μας έλεγε ότι «δεν δικαιούστε για να κυβερνάτε» θα είχε σαν αποτέλεσμα η χώρα να μπει σε μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας». «Σε αυτήν την περίπτωση», επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης, «η χώρα θα είχε να διαλέξει ανάμεσα είτε σε μια ολιγοήμερη προεκλογική αναστάτωση είτε σε μια πολύμηνη παρατεταμένη πολιτική κρίση. Είναι προφανές ότι το εθνικό συμφέρον θα επέβαλλε να επιλεγεί η πρώτη εκδοχή».

Αναφερόμενος στη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι ήταν απολύτως ειλικρινής αποκάλυψη τού πώς σκέφτεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τη χώρα και το συμφέρον της.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ιδίως στην αξιωματική, λέγοντας ότι «σε αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις οφείλει, όπως κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση, να αρθεί υπεράνω του πολιτικού κόστους και να τιθασεύσει παλαιοκομματικά αντανακλαστικά που δεν έχουν θέση στις στιγμές που περνάμε».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης , ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου