ΤΟΠΙΚΑ

Δίπλα σε φορείς και ιδρύματα με δύο τόνους τρόφιμα

δίπλα-σε-φορείς-και-ιδρύματα-με-δύο-τόν-172766

Περισσότερα από δύο τόνους τρόφιμα μακράς διαρκείας συγκέντρωσαν οι πρόσκοποι της περιοχής μας, προκειμένου να δώσουν χέρι βοήθειας σε φορείς και ιδρύματα που αναπτύσσουν φιλανθρωπική δράση. Δεκάδες πρόσκοποι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης, που έτυχε θερμής αποδοχής από την τοπική κοινωνία και μεταφράστηκε σε τετρακόσιες, περίπου, σακούλες, με διάφορα είδη πρώτης ανάγκης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, χάρη στην κινητοποίηση των προσκόπων και την προσφορά του κόσμου, διατέθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, στο Στέκι Αλληλεγγύης, στην Κουζίνα Αλληλεγγύης και στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στα Σπίτια Γαλήνης και το «Δος Ημίν Σήμερον», προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, για μια ακόμη χρονιά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Προσκόπων Μαγνησίας, ήταν ο καρπός μιας σημαντικής δράσης, που υποστηρίχθηκε από πολλούς Βολιώτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν μια ακόμη φορά, γεμίζοντας, από το υστέρημά τους τα καλάθια της αγάπης με είδη μακράς διαρκείας.

«Η συγκέντρωση τροφίμων πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, σε διάφορα σημεία της πόλης. Δεν είναι αυτοσκοπός για μας πόσα τρόφιμα θα συγκεντρώσουμε. Το πιο σημαντικό για μας στη συγκεκριμένη δράση, είναι σίγουρα να βοηθήσουμε συνανθρώπους, αλλά κυρίως το γεγονός ότι βάζουμε τα νέα τα παιδιά, τα Λυκόπουλα, τους προσκόπους, που είναι τα ανήλικα μέλη μας, στη λογική του να συμμετέχουν σε μια δράση που έχει ως σκοπό τη βοήθεια στον συνάνθρωπο. Θέλουμε τα παιδιά, να γίνουν συνειδητοποιημένα στο θέμα της βοήθειας και στο μέλλον, όταν θα είναι ενήλικες, να βοηθούν όσο μπορούν περισσότερο από τη θέση που θα βρίσκονται» υπογράμμισε ο Κώστας Μαγαλιός, Περιφερειακός Εφορος Μαγνησίας.

Αναφερόμενος στο σύνολο των πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια των γιορτών από τους προσκόπους της περιοχής μας, ο κ. Μαγαλιός επεσήμανε ότι «πήγαμε σε πολλά σούπερ μάρκετ του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της Αγριάς. Πολλά παιδιά δημιούργησαν ομάδες και οι πρόσκοποι εργάστηκαν πολύ ενεργά για την επίτευξη του στόχου. Την ίδια μέρα τα Λυκόπουλα έψαλαν κάλαντα, και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν προσφέρθηκαν στην “Κιβωτό του κόσμου” για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν».

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν, είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, ρύζι, λάδι και άλλα, αποτελούν προσφορά αγάπης σε όσους τα έχουν ανάγκη και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι η τοπική κοινωνία ανταποκρίνεται σε κάθε αλληλέγγυα πρωτοβουλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου