ΤΟΠΙΚΑ

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση των νέων προαπαιτούμενων

στάση-εργασίας-από-την-αδεδυ-ενάντια-σ-172985

Τρίωρη στάση εργασίας για την ημέρα που θα ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή, προκήρυξε με βάση την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για την ημέρα που θα καθοριστεί η ψηφοφορία στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, με αφορμή την κινητοποίηση μεταξύ άλλων αναφέρει: Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η σημερινή κυβέρνηση, πέρα από το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015 (Ν. 4336/2015), ψήφισε στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, και νέα μέτρα που φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο τους εργαζομένους, όπως, μείωση των συντάξεων έως και 40% για νέους και παλιούς ασφαλισμένους (3.000.000 συνταξιούχοι) με τον Νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016), μείωση του αφορολόγητου από τα 9.600 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται 700 ευρώ μείον τον χρόνο στις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων, και αύξηση της φορολογίας μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που διαμορφώνεται, το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για να μην περάσουν και τα νέα προαπαιτούμενα από τη Βουλή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου