ΤΟΠΙΚΑ

Στην κυκλοφορία ο πρώτος κυκλικός κόμβος [photos-video]

στην-κυκλοφορία-ο-πρώτος-κυκλικός-κόμ-172997

Tα εγκαίνια του κυκλικού κόμβου, στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου, του πρώτου εκ των πέντε κυκλικών κόμβων που συνολικά θα κατασκευαστούν στην πόλη του Βόλου και αναμένεται να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης, εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι.

Αξίζει να αναφερθεί πως, η νησίδα του νέου κόμβου αποτελεί ένα “κόσμημα” στην είσοδο του Βόλου.

Το έργο χρηματοδοτείται, με 1, 6 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την ηγεσία του οποίου η Δημοτική Αρχή Βόλου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και την άψογη συνεργασία, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “παρά τις αντιδράσεις και την υπονόμευση από πλευράς τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και θα συνεχιστεί με την κατασκευή άλλων τριών κόμβων, αλλά και ενός ακόμη στη συμβολή των οδών Αθηνών – Λαρίσης, που εντάχθηκε στο ΠΔΕ του 2017 του ίδιου υπουργείου, με προϋπολογισμό 1,2 εκατομ. ευρώ”.

Της επίσημης απόδοσης του έργου στη χρήση των πολιτών, προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ενώ την κορδέλα εγκαινίων έκοψε ο αιρετός Δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, Αχιλλέας Μπέος, παρουσία του εκτελούντος χρέη Δημάρχου, Θάνου Θεοδώρου, άλλων αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολλών πολιτών.

Οσον αφορά στο έργο, εντός του κόμβου υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους πέντε μέτρων η κάθε μία. Προτεραιότητα στην κίνηση έχουν όσοι κινούνται εντός του κόμβου. Οσοι εισέρχονται στο κόμβο πρέπει να περιμένουν, ενώ πλησιάζοντας προς το σημείο, υπάρχουν και φωτεινοί σηματοδότες με παλλόμενο φως που προειδοποιούν.

Ο κόμβος εξασφαλίζει συνεχόμενη ροή στην κυκλοφορία, χωρίς φανάρια προς όλες τις κατευθύνσεις: από Βόλο προς Λάρισα, από Λάρισα προς Βόλο, από Λαρίσης μέσω της Μπότσαρη προς Ν. Ιωνία, από Λαρίσης προς Διμήνι μέσω Δερβενακίων, από Ν. Ιωνία προς Λαρίσης και προς Διμήνι, και από Διμήνι προς Λαρίσης και Ν. Ιωνία.

Επόμενος κόμβος που θα κατασκευαστεί θα είναι αυτός μπροστά από τα ΚΤΕΛ και θα ακολουθήσει ο κόμβος Τελωνείου και ο κόμβος Δημαρχείου. Για τον κόμβο στην Αθηνών με Λαρίσης ολοκληρώνεται η μελέτη και θα αναζητηθούν οικονομικοί πόροι προκειμένου να κατασκευαστεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου