ΤΟΠΙΚΑ

Βοηθάει τους ημέτερους σε βάρος των πολλών

βοηθάει-τους-ημέτερους-σε-βάρος-των-πο-851206

Τη νέα πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τα άτομα με αναπηρίες παρουσίασε χθες το πρωί σε ημερίδα – ανοικτή διαβούλευση του κόμματος με τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρίες ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.
Στόχος των νέων προτάσεων είναι η αποτελεσματική άρση των διακρίσεων, της ανισότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «η προκατάληψη απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι δική μας αναπηρία. Μέσω αυτής αποτιμάται εν τέλει η ποιότητα του πολιτισμού μας. Δεσμευόμαστε ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση, θα σπάσουμε όλα τα τείχη του κοινωνικού αποκλεισμού».
«Η ισοτιμία μπορεί να θεωρείται αυτονόητη, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Λείπει ο σεβασμός για τον πολίτη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι παρ ότι είχαν γίνει πολλά με τον Α.Παπανδρέου και αργότερα με τον Κ.Σημίτη «η κοινωνία χρωστά ακόμη πολλά στα άτομα με αναπηρία».
Αναφερόμενος στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης σημείωσε πως «κάθε μέρα συνειδητοποιεί ο έλληνας πολίτης, ότι μοναδικός στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση των ημετέρων, των λίγων, σε βάρος των πολλών, η διευκόλυνση μιας παρέας με γαλάζια ταμπέλα που νέμεται το κράτος, αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο στόχος τους» και πρόσθεσε ότι «το λεγόμενο “κράτος – λάφυρο” είναι η δική τους αντίληψη, το κράτος πρόνοιας είναι η δική μας αντίληψη και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Υποχρηματοδοτούν και υπονομεύουν συστηματικά το κοινωνικό κράτος. Εμείς έχουμε στόχο να το αναδιαρθρώσουμε ριζικά, ώστε να γίνει αποτελεσματικό ενόψει των αναγκών του 21ου αιώνα».
Ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις που έχουν μέχρι στιγμής ξεκινήσει και σημείωσε ότι η σημερινή ημερίδα είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων και διαλόγου σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εμπλουτισθεί το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ.
Στην ημερίδα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι από 50 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Γ. Βαρδακαστάνης.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ μίλησαν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασάκης, η κα Ξενογιαννακοπούλου, η κα Διαμαντοπούλου και ο κ. Σπυρόπουλος.
Στη συνέχεια ο κ.Γ.Παπανδρέου παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ).

Κριτική
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ομιλία του και στην υπόθεση των ομολόγων και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι “δεν δεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε, τα αδιέξοδα αυτής της κυβέρνησης και του κ. Κ. Καραμανλή, να γίνουν αδιέξοδα για τον τόπο”.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι “ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του προκαλούν ζημιά στον τόπο, στο οικογενειακό εισόδημα, στο κοινωνικό κράτος” και τόνισε πως “οι προσδοκίες του Έλληνα και της Ελληνίδας διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση αυτή. Μόλις πιάσανε τις καρέκλες, τις καρέκλες της εξουσίας, οι μάσκες έπεσαν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις ξεχάστηκαν”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως “μοναδικός στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση των ημετέρων, των λίγων, σε βάρος των πολλών. Η διευκόλυνση μιας παρέας με γαλάζια ταμπέλα που νέμεται το κράτος, αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο στόχος τους. Το λεγόμενο «κράτος – λάφυρο» είναι η δική τους αντίληψη, το κράτος πρόνοιας είναι η δική μας αντίληψη και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά”.
Συνεχίζοντας την κριτική του ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως “μας κάνουν τους ανίδεους, αλλά εμπαίζουν τους πολίτες. Αποποιούνται τις μεγάλες και αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες για τη λεηλασία των δικών σας Ταμείων. Ρίχνουν το ανάθεμα στις Τράπεζες, στους άπληστους χρηματιστές. Προσπαθούν να περιορίσουν τις ευθύνες στις Διοικήσεις των Ταμείων, αλλά είναι δικές τους οι ευθύνες. Ποτέ στη μεταπολιτευτική περίοδο, δεν γνώρισε ο τόπος τέτοια υποκρισία, τέτοιον αυταρχισμό, τέτοιον εμπαιγμό και αλαζονεία, τέτοια αναισθησία, τέτοια ύβρη προς την ελληνικό λαό”.
“Εμείς λέμε ξεκάθαρα. Φτάνει πια το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους. Φτάνει πια η κλοπή του δημόσιου πλούτου, της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων με τα λεγόμενα σύνθετα ομόλογα και με τις χρυσές προμήθειες. Εμείς απαιτούμε. Φέρτε πίσω τα χρήματα των ασφαλιστικών Ταμείων, φέρτε πίσω τα χρήματα του ελληνικού λαού και κάντε το πριν από τις εκλογές. Πριν ο ελληνικός λαός, σας βάλει και πάλι στην αντιπολίτευση”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ακόμη ότι πρέπει να σταματήσει “η υποχρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας,η υποχρηματοδότηση της παιδείας, η υπερχρέωση των νοικοκυριών. Φτάνει πια η πολιτική λιτότητας και αναισθησίας που επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους. Φτάνει πια η άρνηση βασικών, στοιχειωδών αιτημάτων όπως είναι η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Φτάνει πια το πάγωμα του πρωτοκόλλου συνεργασίας για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στα δημόσια κτίρια, που εμείς υπογράψαμε στην αρχή του 2004”.
Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι “δεν δεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε, τα αδιέξοδα αυτής της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή, να γίνουν αδιέξοδα για τον τόπο. Δεν θα επιτρέψουμε η ακινησία της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή, να μετατραπεί σε κατήφορο της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα αφήσουμε η Νέα Δημοκρατία να ισοπεδώνει αξίες, αρχές, πολιτικές και να κρύβει τις ευθύνες της πίσω από το σύνθημα, ότι όλοι ίδιοι είναι”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου