ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμος ο πρώτος κυκλικός κόμβος [photos]

ετοιμος-ο-πρώτος-κυκλικός-κόμβος-photos-174734

Τελευταίες… πινελιές μπαίνουν από χθες στον πρώτο κυκλικό κόμβο που θα λειτουργήσει στην πόλη, στον κόμβο Διμηνίου, που εκτιμάται ότι θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Βόλο. Το έργο, τεχνικά είναι έτοιμο και από χθες ξεκίνησαν φυτεύσεις στο εσωτερικό του κυκλικού κόμβου από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα εγκαίνια του κυκλικού κόμβου, του πρώτου από τους τέσσερις που θα κατασκευαστούν στον Βόλο, θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, στη μία το μεσημέρι, οπότε και θα δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία.

Ο κυκλικός κόμβος είναι έτοιμος, έχουν διαμορφωθεί οι είσοδοι-έξοδοι, έχουν γίνει οι νησίδες, οι διαβάσεις, έχουν τοποθετηθεί τα σήματα. Από χθες ξεκίνησαν δενδροφυτεύσεις και διαμόρφωση παρτεριών με λουλούδια εντός του κόμβου.

Ο κυκλικός κόμβος στη Διμηνίου

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, εντός του κόμβου θα υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους πέντε μέτρων η κάθε μία. Προτεραιότητα στην κίνηση θα έχουν όσοι κινούνται εντός του κόμβου. Οσοι εισέρχονται στο κόμβο θα πρέπει να περιμένουν, ενώ πλησιάζοντας προς το σημείο, θα υπάρχουν και φωτεινοί σηματοδότες με παλλόμενο φως που θα προειδοποιούν.

Ο κόμβος θα εξασφαλίζει συνεχόμενη ροή στην κυκλοφορία, χωρίς φανάρια προς όλες τις κατευθύνσεις: από Βόλο προς Λάρισα, από Λάρισα προς Βόλο, από Λαρίσης μέσω της Μπότσαρη προς Ν. Ιωνία, από Λαρίσης προς Διμήνι μέσω Δερβενακίων, από Ν. Ιωνία προς Λαρίσης και προς Διμήνι, και από Διμήνι προς Λαρίσης και Ν. Ιωνία.

Ετοιμες οι διαγραμμίσεις και οι νησίδες

«Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά κυκλοφοριακά έργα στην πόλη. Θα διευκολυνθεί η κυκλοφορία που θα γίνεται χωρίς φωτεινούς σηματοδότες, όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Το έργο βεβαίως θα ολοκληρωθεί όταν κατασκευαστούν και οι υπόλοιποι κόμβοι», τόνισε ο κ. Σταυρίδης.

Επόμενος κόμβος θα είναι αυτός μπροστά από τα ΚΤΕΛ και θα ακολουθήσει ο κόμβος Τελωνείου και ο κόμβος Δημαρχείου. Για τον κόμβο στην Αθηνών με Λαρίσης ολοκληρώνεται η μελέτη και θα αναζητηθούν οικονομικοί πόροι προκειμένου να κατασκευαστεί.

Ξεκίνησαν φυτεύσεις με δέντρα και καλλωπιστικά λουλούδια

Μέσω του κόμβου θα υπάρχει έξοδος προς Βόλο, Ν. Ιωνία, Διμήνι και το αντίστροφο χωρίς φανάρια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου