ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις προωθεί ο ΕΦΚΑ στον Βόλο

προσλήψεις-με-ατομικές-συμβάσεις-προ-175292

Στον αέρα από προχθές οι καθαρίστριες που απασχολούνταν μέσω εργολάβου στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε Βόλο και Νέα Ιωνία, καθώς και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας που στεγάζεται στο κτίριο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ απέναντι από το πρώην δημαρχείο Νέας Ιωνίας. Οι επτά συνολικά καθαρίστριες, εργάστηκαν τελευταία μέρα την περασμένη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, όταν ειδοποιήθηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα λάβουν την απόλυσή τους.

Η σύμβαση που είχε συνάψει ο ΕΦΚΑ με ιδιώτη εργολάβο δεν πρόκειται να ανανεωθεί, καθώς πρόθεση των υπευθύνων είναι το έργο της καθαριότητας στους χώρους, τόσο των υπηρεσιών του νέου ασφαλιστικού φορέα όσο και στο ΚΕΠΑ, να αναληφθεί από προσωπικό που θα υπογράψει ατομικές συμβάσεις.

Ο διαγωνισμός προσλήψεων αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Αυτό που ωστόσο δεν έχει προβλεφθεί ακόμη είναι τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα της καθαριότητας, καθώς, όπως είναι προφανές, τόσο οι εγκαταστάσεις του ΕΦΚΑ στον Βόλο όσο και στη Νέα Ιωνία, όλο αυτό το διάστημα θα παραμείνουν χωρίς καθαριότητα.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τις επόμενες μέρες τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αναμένεται να ζητήσουν από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού πρόσληψης καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις, να υπάρξει παράταση της εργολαβίας.

Να σημειωθεί πως για το θέμα των εργολαβιών στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης, το «ξήλωμα» των ιδιωτών εργολάβων έχει ξεκινήσει το τελευταίο εξάμηνο αρχής γενομένης από τα νοσοκομεία, όπως το Αχιλλοπούλειο, και σταδιακά επεκτείνεται και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, όπου επιλέγεται η λύση των διαγωνισμών για την πρόσληψη προσωπικού μέσω ατομικών συμβάσεων.

Όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ αυτής της λύσης, υποστηρίζουν πως το κέρδος για το δημόσιο είναι σημαντικό, και οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται καλύτερα, ενώ θα απολαμβάνουν στοιχειώδη δικαιώματα που με τον εργολάβο δεν μπορούσαν ούτε καν να διεκδικήσουν.

«Πρόκειται για συμβάσεις που τα προβλέπουν όλα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, τα επιδόματα για τα τέκνα, παραμεθόριου κ.ά., οι εργαζόμενοι δικαιούνται άδειες, δικαιολογούνται τα πάντα και λαμβάνουν ό,τι προβλέπει η σύμβαση τους», υποστηρίζεται χαρακτηριστικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου