ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνες για κλοπή-μαμούθ από το σπίτι του Γιώργου Δεληγεώργη

ερευνες-για-κλοπή-μαμούθ-από-το-σπίτι-τ-177154

Κλοπή με λεία το αστρονομικό ποσό του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά και 900 χρυσές λίρες από το σπίτι του 92χρονου Γιώργου Δεληγεώργη, αδερφού του γνωστού από τις δωρεές στον δήμο και την Εκκλησία Βολιώτη Νίκου Δεληγεώργη, προέδρου του ομώνυμου κοινωφελούς ιδρύματος στον Βόλο, ερευνούν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλίας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με τις λεπτομέρειες της δράσης των διαρρηκτών να καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Η διάρρηξη του σπιτιού καταγγέλθηκε ότι συνέβη βραδινές ώρες Παρασκευής – ξημερώματα Σαββάτου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα δύο αδέρφια απουσίαζαν από την πόλη και βρίσκονταν στην Αθήνα όπου περνούσαν όμορφα τις μέρες των Χριστουγέννων, ώσπου ένα τηλεφώνημα από τον διαχειριστή της πολυκατοικίας τάραξε τα νερά και τους γύρισε στον Βόλο εσπευσμένα.

Η πόρτα του διαμερίσματος που βρίσκεται στο γ’ όροφο πολυκατοικίας, όπου άλλοτε διέμενε ο τρίτος αδερφός τους, Στέργιος Δεληγεώργης, συμβολαιογράφος, ο οποίος απεβίωσε πριν από περίπου 30 χρόνια, και σήμερα κατοικεί ο 92χρονος, και σποραδικά ο Νίκος Δεληγεώργης, ήταν ανοιχτή, ενημέρωνε ο διαχειριστής και άμεσα υπήρξε ειδοποίηση στην Αστυνομία, καθώς στο εσωτερικό του σπιτιού, σε διάφορες μέρη υπήρχαν κρυμμένα διάφορα χρηματικά ποσά.

Ο Νίκος Δεληγεώργης μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κλοπή

Στον τόπο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου αλλά και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλίας που διαπίστωσαν πράγματι τη διάρρηξη της κεντρικής εισόδου και άρχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους σπιθαμή προς σπιθαμή προκειμένου να βρουν δακτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία που να οδηγούν στα ίχνη των δραστών.

Ο 92χρονος κατήγγειλε τη διάρρηξη στην Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κατέθεσε ότι οι διαρρήκτες αφαίρεσαν το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ και 900 χρυσές λίρες, τα οποία είχε κρυμμένα στα κομοδίνα του υπνοδωματίου του μετά από ρευστοποίηση ομολόγου που έγινε πριν από καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι τα χρήματα τα είχε κληρονομήσει από τον αδερφό του τον συμβολαιογράφο και τα έκρυβε στο σπίτι από το 2014, ένα χρόνο πριν από την επιβολή των capital controls.

Να επισημανθεί ότι ο 92χρονος είναι μέλος του κοινωφελούς ιδρύματος Δεληγεώργη, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχει κοινό ταμείο με τον αδερφό του Νίκο Δεληγεώργη.

Εξονυχιστικές έρευνες

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι προκειμένου να βρουν στοιχεία για τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στα χέρια τους και υλικό από κάμερες, το οποίο εξετάζουν, ενώ εξετάζουν την πηγή προέλευσης των χρημάτων προκειμένου να διασταυρώσουν το ακριβές ύψος του ποσού που εκλάπη. Συνεχίζουν δε να λαμβάνουν καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από ένοικο του διαμερίσματος, που βγαίνοντας από το σπίτι της για να πάει για ψώνια στην αγορά, είδε την παραβιασμένη πόρτα και κάλεσε άμεσα τον διαχειριστή. Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, Αθανάσιος Κατσαντάμης, δήλωσε ότι η κλοπή έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην πολυκατοικία.

Κανένας δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κατσαντάμης, ο οποίος είπε ότι ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη. «Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει υπάρξει ανάλογο κρούσμα. Ολοι οι ένοικοι συνολικά 32 διαμερισμάτων, είμαστε όλοι αγαπημένοι και ενωμένοι» δήλωσε.

Τι είπε ο Νίκος Δεληγεώργης

Η εξωτερική πόρτα του διαμερίσματος δεν ήταν ασφαλείας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Νίκος Δεληγεώργης, ο οποίος προέτρεπε ανά τακτά διαστήματα τον αδερφό του να αλλάξει την κύρια είσοδο, «με αποτέλεσμα οι δράστες να μπουν στο σπίτι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία». Ο ίδιος ενημέρωσε για την εικόνα του σπιτιού που συνάντησαν όταν επέστρεψαν από την Αθήνα εσπευσμένα. Στο σπίτι – στόχο διαμένει και ο ίδιος σποραδικά, είπε. Οι διαρρήκτες που μπήκαν στο διαμέρισμα έσπασαν την πόρτα με λοστό. «Προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην είσοδο. Ξήλωσαν την κάσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δράστες κατευθύνθηκαν ακολούθως, όπως περιέγραψε, στο αποθηκάκι όπου δεν βρήκαν αντικείμενα για να κλέψουν, και στη συνέχεια στο υπνοδωμάτιο του 92χρονου, όπου μπήκαν σπάζοντας την κλειδαριά. Έκλεψαν στη συνέχεια τα χρήματα που βρήκαν στα κομοδίνα αφού πρώτα έσπασαν τις κλειδαριές τους, και έγιναν καπνός.

«Δεν πείραξαν τίποτα ούτε στο σαλόνι, ούτε στην τραπεζαρία, ούτε στο χολ, ούτε στην κουζίνα, ούτε στο υπνοδωμάτιό μου» ενημέρωσε ο ίδιος, και εκτίμησε ακολούθως ότι το συνολικό ποσό που εκλάπη ήταν ύψους περίπου 50.000 ευρώ, και όπως είπε ανήκε στον αδερφό του Γιώργο.

Όταν συνέβησαν όλα αυτά τα δύο αδέρφια απουσίαζαν για διακοπές στην Αθήνα. «Φύγαμε από τον Βόλο στις 18 Δεκεμβρίου και είχαμε σκοπό να επιστρέψουμε πίσω μετά την καινούργια χρονιά, εγώ ίσως και αργότερα καθώς ήθελα να πάω στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Όταν ενημερωθήκαμε για τη διάρρηξη πήραμε ταξί και ήρθαμε εσπευσμένα στον Βόλο» πρόσθεσε.

Επαγγελματική η δράση

Επαγγελματική δράση δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαρρήκτες χρησιμοποίησαν γάντια κατά την κλοπή ώστε να μην αφήσουν πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ φέρονται να είχαν καλυμμένα και τα πρόσωπά τους ώστε να μη φαίνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Μεγάλη εντύπωση προξενεί ακόμη το γεγονός ότι οι διαρρήκτες «χτύπησαν» μόνο το συγκεκριμένο διαμέρισμα-στόχο στην πολυκατοικία και κανένα άλλο, καθώς κανένας από τους υπόλοιπους ενοίκους δεν έπεσε θύμα κλοπής το ίδιο διάστημα, ούτε όμως και αντιλήφθηκε το παραμικρό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου