ΤΟΠΙΚΑ

Κεντρικές ομιλίες Απόστολου Παπατόλια

κεντρικές-ομιλίες-απόστολου-παπατόλ-487940

Με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο οι κεντρικές ομιλίες του Απόστολου Παπατόλια στη Φαρκαδώνα του Νομού Τρικάλων και τους Σοφάδες του Νομού Καρδίτσας.

Μηνύματα νίκης και αισιοδοξίας εστάλησαν από τη μεγάλη και ζωντανή συγκέντρωση της Φαρκαδώνας για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ο οποίος στο πλαίσιο της ομιλίας του σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι για την αυτοδιοικητική παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» και τον ίδιο προσωπικά, στη νέα Αιρετή Περιφέρεια, προτεραιότητες αποτελούν η δημιουργία του ορεινού φυσικού κτηνοτροφικού πάρκου, η δημιουργία και η λειτουργία του Βιομηχανικού Πάρκου του Δήμου Φαρκαδώνας, καθώς και ο άμεσος και ορθός προγραμματισμός των φραγμάτων.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν ωστόσο στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και οι κάτοικοι στους Σοφάδες Καρδίτσας, στο πλαίσιο της χθεσινής του ομιλίας.

Ο κ. Παπατόλιας αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου, στους υπό κατασκευή κόμβους του Δέλτα, που θα συνδέουν την Ε65 με τη Λάρισα και των Σοφάδων, που θα συνδέουν την Ε65 με το Βόλο, παρεμβάσεις οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της κεντροβαρούς θέσης στο συγκοινωνιακό ανασχεδιασμό της Κεντρικής Ελλάδας, σε σχέση με τις συνδυασμένες μεταφορές (κόμβοι Ε65, Αεροδρόμιο και Λιμάνι).

Απάντηση για θέματα απασχόλησης

Από το Γραφείο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Απ. Παπατόλια εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Μετά από τις απείρου κάλλους 10 προγραμματικές «δεσμεύσεις» του, ο κ. Αγοραστός δεν δίστασε να δηλώσει ότι η Νομαρχία Μαγνησίας ευθύνεται για την αύξηση της ανεργίας στη Μαγνησία και ειδικότερα στη Νέα Ιωνία!!!

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να αμφισβητεί τη χρησιμότητα των «Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας», πρακτική που ακολουθείται σε όλη την ανεπτυγμένη Ευρώπη, για την εξατομίκευση των ανέργων και την προώθηση της απασχόλησης.

Τον πληροφορούμε, για τελευταία φορά, γιατί έχει γίνει πλέον κουραστική τόσο η άγνοιά του όσο και η εμπάθειά του:

1. Για να καταπολεμηθεί η ανεργία χρειάζονται επενδύσεις στον τόπο, όπως αυτές που παρουσιάσαμε πριν από μία εβδομάδα, ύψους 150 εκ. ευρώ, στον τομέα της «πράσινης ανάπτυξης» που φέρνουν 150 νέες θέσεις εργασίας. Έχει καμία αντίστοιχη επίδοση να παρουσιάσει στην περιοχή του, πέρα από το κλείσιμο του Εργοστασίου της Ζάχαρης;

2. Τα Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας προωθούνται και λειτουργούν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο με ευθύνη της Αυτοδιοίκησης για να στηρίζουν, να πληροφορούν και να υποστηρίζουν τους ανέργους. Εάν τα αρνείται, κινδυνεύει να εισπράξει τη χλεύη όχι μόνον των ειδικών, αλλά και των ανέργων. Τέλος, τον ενημερώνουμε ότι το Γραφείο της ΝΑΜ λειτουργεί με το μικρότερο κόστος, από οποιοδήποτε άλλο στη χώρα. Εάν έμπαινε στον κόπο να συγκρίνει αντίστοιχες πρακτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα το αντιλαμβανόταν. Τα δε Παρατηρητήρια Απασχόλησης χρηματοδοτούνται παντού στην Ευρώπη από κοινοτικούς πόρους. Μήπως όμως εκλαμβάνει ως «κουτόφραγκους» τους εταίρους μας που δίνουν προτεραιότητα σε αντίστοιχες δράσεις;

3. Έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει στον κ. «καθηγητή» ότι το πλεόνασμα της ΝΑΜ στο τέλος του 2010 θα υπερβαίνει τα 4 εκ. ευρώ. Τόσο πολύ έχει εθιστεί στη δημιουργική λογιστική της «οικονομικής σχολής Αλογοσκούφη» που δεν μπορεί να διακρίνει τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη;

Αυτοσυγκρατηθείτε κ. Αγοραστέ! Εκτίθεστε…»

Απάντηση για το debate

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωση ο κ. Παπατόλιας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο υποψήφιος της ΝΔ ή παριστάνει τον ανίδεο στο θέμα των τηλεοπτικών εμφανίσεων ή όντως για άλλη μια φορά διακρίνεται από προκλητική άγνοια.

Κύριε ανθυποψήφιε, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως απλά, όσο κι αν πασχίζετε να μπερδέψετε τους πολίτες σχετικά με τις προβλέψεις του νόμου.

Ο νόμος επιτρέπει σε κάθε υποψήφιο από μία τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εμφάνιση στα τοπικά – περιφερειακά ΜΜΕ και δύο εμφανίσεις στα μέσα εθνικής εμβέλειας. Με άλλα λόγια, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους υποψήφιους να κάνουν μία ή δύο εμφανίσεις σε κάθε μέσο, τουτέστιν ένα ή δύο μονολόγους, χωρίς την παρουσία κανενός συνυποψήφιού τους.

Αυτό που εγώ προτείνω, κι εσείς πασχίζετε να αποφύγετε, είναι αντί να πάμε σε παράλληλους μονολόγους, να συναινέσουμε σε ένα ανοιχτό δημόσιο διάλογο οι δυο μας, «πρόσωπο με πρόσωπο» δηλαδή, εξαντλώντας παράλληλα και τον αριθμό των τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών μας εμφανίσεων».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου