ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητική εστία σχεδιάζει το Πανεπιστήμιο στην πρώην Βαμβακουργία

φοιτητική-εστία-σχεδιάζει-το-πανεπισ-177554

Προσδοκίες ότι θα αξιοποιηθεί η μεγάλη έκταση με το ακίνητο του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία, δημιουργούν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ενδέχεται να ανεγερθεί φοιτητική εστία.

Σύμφωνα με την οικονομική έκδοση της REAL NEWS, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλλει πρόταση αξιοποίησης της έκτασης με το ακίνητο στην κατεύθυνση της κατασκευής φοιτητικής εστίας, ώστε να επιλύσει το έντονο στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει στο Βόλο.

Σύμφωνα με την Real News, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προσανατολίζεται να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ στον οποίο έχει περιέλθει πλέον το ακίνητο, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός αξιοποίησης της έκτασης. Οι απαιτούμενοι πόροι αναμένεται να εξευρεθούν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας αλλά και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω κοινοτικών κονδυλίων.

Το ακίνητο ανήκε αρχικά στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τώρα στον ΟΑΕΔ. Μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί με αποτέλεσμα τα σημάδια της εγκατάλειψης να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή στην οδό Μυτιλήνης στη Νέα Ιωνία, με τους περίοικους πολύ συχνά να διαμαρτύρονται, καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο χώρος έχει γίνει ρημάδι, στέκι περιθωριακών αλλά και χώρος εναποθέτησης κάθε λογής σκουπιδιών και μπαζών, έχουν πάει στο βρόντο.

Το συγκεκριμένο ακίνητο με οικόπεδο χιλιάδων στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας, από το 1996 που έκλεισαν οι πύλες της πάλαι πότε κραταιής ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, παραμένει αναξιοποίητο ,παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της Πολιτείας.

Να σημειωθεί, πως πριν από λίγα χρόνια είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στο χώρο το Μεσογειακό χωριό μετά την απώλεια των Αγώνων, ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να το εντάξει σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο προκειμένου να γίνουν εργατικές κατοικίες, το πρόγραμμα όμως δεν προχώρησε. Από τότε μέχρι σήμερα «στοιχειώνει» ολόκληρη την περιοχή καθώς βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικά σημεία των Δυτικών Συνοικιών της Νέας Ιωνίας και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου