ΤΟΠΙΚΑ

«Οικονομική κρίση και ρύπανση ατμόσφαιρας πάνε μαζί»

οικονομική-κρίση-και-ρύπανση-ατμόσφ-178780

Μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση ζητά το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς Βόλου, με αφορμή τις υπερβάσεις λόγω αιθαλομίχλης τις τελευταίες μέρες.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται πως δεν αρκεί η καταγραφή αλλά χρειάζεται η αντιμετώπιση του ζητήματος, με μέτρα που έπρεπε να έχουν παρθεί εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το Δίκτυο, άμεσα υλοποιήσιμες και αναγκαίες είναι μια σειρά από δράσεις, όπως η δημιουργία νέων δικτύων σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την κάλυψη όλης της Μαγνησίας, η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη λειτουργία του δικτύου και οικονομική ενίσχυση του για επαναλειτουργία και πιστοποίηση των σταθμών μέτρησης, η πάταξη της λαθροϋλοτόμησης και του παράνομου εμπορίου, η ενημέρωση των πολιτών για την ποιότητα των ξύλων και την σωστή καύση τους κ.ά.

«Πάνω από όλα αναγκαία είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με οποιοδήποτε τρόπο φορέων για την υλοποίηση των προτεινόμενων μέτρων και προγραμμάτων. Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, πανεπιστήμια, φορείς όλοι τους θα πρέπει να βρουν κοινό βηματισμό για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Οι συσκέψεις και οι συζητήσεις έχουν νόημα, όταν καταλήγουν σε αποφάσεις για μέτρα που πρέπει να ληφθούν και να εφαρμοστούν. Αλλιώς παραμένουν απλές ασκήσεις επί χάρτου, και η μόλυνση της ατμόσφαιρας θα συνεχίζεται να αυξάνεται, ενώ ο αέρας που όλοι αναπνέουμε θα βαίνει βεβαρημένος» καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου