ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση του υπουργείου για τους εν δυνάμει νέους αγρότες

απάντηση-του-υπουργείου-για-τους-εν-δυ-179340

Απάντηση δόθηκε επιτέλους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, σχετικά με το ζήτημα της καταβολής των επιδοτήσεων στους εν δυνάμει νέους αγρότες του «Προγράμματος Νέων Αγροτών». Συγκεκριμένα, στην απάντηση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής: “Η απαιτούμενη εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος, για την εξέταση των συμπληρωματικών δικαιολογητικών των εν δυνάμει δικαιούχων και των ενστάσεων των απορριπτόμενων, είναι πλέον σε χρήση. Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει από τους αρμόδιους υπαλλήλους η καταχώρηση στο σύστημα όλων των απαραίτητων – συμπληρωματικών δικαιολογητικών, προκειμένου να αναρτηθούν σύντομα οι αποφάσεις ένταξης των δικαιούχων”.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος παρά την ενεργοποίηση του πληροφοριακού συστήματος, δεν υπάρχει καμία δέσμευση από τον υπουργό για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης της καταβολής των επιδοτήσεων, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί νέοι αγρότες βρίσκονται τόσους μήνες στην αναμονή.

Απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ.

Χρήστου Μπουκώρου για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Οριστική λύση αναμένεται να δοθεί στο ζήτημα της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με σχέδιο νόμου, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση με το άνοιγμα των εργασιών της Βουλής για το νέο έτος, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου για τους φορείς διαχείρισης προβλέπει τη διατήρηση των υφιστάμενων 28 ΦΔΠΠ και την ίδρυση άλλων οχτώ που θα καλύπτουν τις 445 από τις 446 περιοχές του δικτύου Natura 2000 της χώρας. Όσον αφορά στο ζήτημα της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΦΔΠΠ, η λύση αναμένεται να δοθεί με διατάξεις του σχεδίου νόμου με αναδρομική ισχύ, ενώ για το 2018 έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία που διασφαλίζει τη λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του ζητούσε την οριστική επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών καθώς και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης από το νέο έτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου