ΤΟΠΙΚΑ

Στις ανανεώσιμες πηγές επενδύει η ΕΒΟΛ

στις-ανανεώσιμες-πηγές-επενδύει-η-εβο-180259

Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επεκτείνει τις δραστηριότητές της η τοπική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Χθες η γενική συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, έκανε αποδεκτή ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου του ΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500KW συνολικού κόστους 600.000€. Για την επένδυση θα αξιοποιηθούν οι ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ιδίας κατανάλωσης ρεύματος.

Η επένδυση θα κατασκευασθεί στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί εξ’ ιδίων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό. Εκτιμάται, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Νικήτας Πρίντζος, πως η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου από σήμερα και θα έχει αποσβεστεί εντός διετίας.

Παστεριωμένο γάλα στην αγορά

Στη χθεσινή συνέλευση, ανακοινώθηκε επίσης από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ.Νικήτα Πρίντζο ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών. Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα βγάλει στην αγορά η ΕΒΟΛ και θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της ελληνικής επικράτειας, ιδιαίτερα δε των νησιωτικών περιοχών.

Με την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού, η ΕΒΟΛ είναι πλέον έτοιμη να διαθέσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ εκτός από το φρέσκο γάλα και παστεριωμένο διάρκειας 20 ημερών, πλήρες και ελαφρύ, με την ίδια πάντα άριστη ποιότητα της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας.

Η τοπική γαλακτοβιομηχανία αυξάνει έτσι τους κωδικούς των προϊόντων της στους 58, στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερη αγορά τροφοδοσίας κυρίως προς τα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο.

Κερδοφορία και φέτος

Όσον αφορά τα οικονομικά πεπραγμένα του 2017 που τελειώνει σε λίγες μέρες, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς όπως είπε η καλή πορεία που είχε ο Συνεταιρισμός το 2017, αντανακλάται στα οικονομικά αποτελέσματα που ήταν πάρα πολύ θετικά με αύξηση τζίρου στα 18 εκ.ευρώ με παράλληλα αύξηση του όγκου πωλήσεων και των κερδών. Συγκεκριμένα, ο τζίρος του φετινού έτους για την Συνεταιριστική οργάνωση ανήλθε στα 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο, όπως παρατήρησε ο κ. Πρίντζος ότι τα καλύτερα χρόνια για την Οργάνωση, είναι τα χρόνια της κρίσης, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο, αφού κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο, παρουσιάζεται μια αύξηση εσόδων και κατ’ επέκταση κερδών της τάξης του 10%.

Η αύξηση των κερδών ωστόσο, μάλιστα επιτρέπει στην ΕΒΟΛ να προχωρά κάθε χρόνο σε σημαντικές παροχές όχι μόνο για τα μέλη του Συνεταιρισμού, αλλά και δωρεές προς το Νοσοκομείο (ασθενοφόρων κ.α.), διατακτικές σε οικογένειες και ιδρύματα κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου