ΤΟΠΙΚΑ

Μέσα στο 2018 η λειτουργία της νέας ιχθυόσκαλας Βόλου

μέσα-στο-2018-η-λειτουργία-της-νέας-ιχθυόσ-181736

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 28-12-2017, ο Δ/ντής της νέας ιχθυόσκαλας Βόλου κ. Μάνος Νικολάου, ενόψει της λειτουργίας της.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη νέα ιχθυόσκαλα Βόλου, η οποία σύμφωνα με τον κ. Νικολάου αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στα μέσα του 2018. Ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη για την πορεία των εργασιών και την επαφή που έχει με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με την κ. Κολυνδρίνη να τονίζει ότι ήδη υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, κυρίως της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και του Τμήματος Αλιείας, με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) που διαχειρίζεται τις Ιχθυόσκαλες ανά την Ελλάδα.

Υπογράμμισε δε, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα συμβάλλουν στην άμεση διεκπεραίωση των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται, αλλά και στη συνέχεια, στον έλεγχο της διαδικασίας λειτουργίας και θα συνδράμουν, ώστε να ξεκινήσει πολύ σύντομα η λειτουργία της ιχθυόσκαλας, η λειτουργία της οποίας θα εξασφαλίσει ισονομία σε όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, θα διευκολύνει τις επαγγελματικές δράσεις των αλιέων, θα δημιουργήσει οικονομική ανάδραση και πόλο έλξης και για άλλους επαγγελματίες από άλλες περιοχές.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η δημιουργία της νέας ιχθυόσκαλας θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα συμβάλει στην ακόμη καλύτερη λειτουργία της αγοράς, πέριξ του κτιρίου της νέας ιχθυόσκαλας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θέλουμε τις επενδύσεις, επιδιώκουμε τις επενδύσεις στο χώρο της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας και προς αυτή την κατεύθυνση επικεντρώνονται όλες μας οι προσπάθειες, σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου