ΤΟΠΙΚΑ

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση

νέα-σφοδρή-αντιπαράθεση-488399

Από το Γραφείο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Απ. Παπατόλια ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Τολμά να μιλά για «πολιτική σοβαρότητα» ο κ. Αγοραστός, ο οποίος από την πρώτη μέρα που τον επέλεξε η ΝΔ, προβάλλει σχεδόν κουραστικά την καθηγητική του ιδιότητα, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει να υπερκαλύψει την απόλυτα πιστοποιημένη πια προγραμματική του ανεπάρκεια. Έχει το θράσος να επικαλείται την «πολιτική ηθική» εκείνος που ανέχεται ενσυνείδητα τις γνωστές αήθεις κινδυνολογίες συνεργατών του, που διαδίδουν στις Λαϊκές Αγορές όλης της Θεσσαλίας σε ανυποψίαστους πολίτες, ότι πρόκειται να μεταφέρω την έδρα της Περιφέρειας στο Βόλο!!!
Αναφέρεται σε «πολιτική λεβεντιά», αυτός που αποφεύγει όπως ο «διάολος το λιβάνι» την ευθεία πολιτική αναμέτρηση θέσεων και προγραμμάτων, ες αεί κρυπτόμενος, πανικόβλητος στην ιδέα ότι οι πολίτες θα μπορέσουν να συγκρίνουν το έργο μας και τις διοικητικές μας ικανότητες.
Γιατί κρύβεστε, κ. ανθυποψήφιε; Γιατί αποφεύγετε την ευγενή πολιτική άμιλλα της δημόσιας ανταλλαγής επιχειρημάτων; Τι φοβάστε; Γιατί επιλέγετε τρεις τηλεοπτικούς μονολόγους, αντί τριών τηλεοπτικών συζητήσεων;
Όλα τα παραπάνω πιστοποιούνται και από τον απίστευτης γραφικότητας δεκάλογο δεσμεύσεων, που καταθέσατε εν είδει «προγράμματος» στους Θεσσαλούς πολίτες.
Αν έχετε πολιτική ηθική και λεβεντιά, κ. Αγοραστέ, όπως επαίρεστε, και αν είστε αυθεντικός ηγέτης της παράταξής σας, οφείλετε να πράξετε τα εξής:
1.    Να συμμαζέψετε τους συνεργάτες σας που συκοφαντούν, κινδυνολογούν και τρομοκρατούν τους απλούς πολίτες.
2.    Εάν δεν είστε λασπολόγος και παλαιοκομματικής κοπής παράγοντας, σταματήστε να καλλιεργείτε τον τοπικισμό και τον ανταγωνισμό μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων, υπολογίζοντας στην ψηφοθηρική λεηλασία των αγνών φιλάθλων της ΑΕΛ.
3.    Αν όντως έχετε εμπιστοσύνη στην επιστημονική σας κατάρτιση, αξιοποιήστε την για το καλό του τόπου και μεριμνήστε ώστε να αρθρώσετε έστω και μισή λέξη προγραμματικού λόγου, εγκαταλείποντας τα κομματικά συνθήματα που σας υποβάλλουν τα επιτελεία της Ρηγίλλης.
4.     Αν διαθέτετε πολιτικό ανάστημα, αποδεχθείτε επιτέλους την πρότασή μου να συζητήσουμε πολιτισμένα, για το ποιος διαθέτει ή όχι πολιτικό πρόγραμμα, αντί να καταφεύγετε στους γνωστούς μονολόγους της τελευταίας εβδομάδας που κουράζουν τους πολίτες.
Και κάτι τελευταίο: Η πολιτική σοβαρότητα του καθενός μας κρίνεται όχι από τον αυτοθαυμασμό μας για τον τίτλο του αναπληρωτή Καθηγητή ή του διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου, αλλά από το περιεχόμενο των θέσεών μας.
Τίτλοι και επικεφαλίδες, όπως οι δέκα δήθεν δεσμεύσεις σας, απολύτως κενές περιεχομένου, δεν προδίδουν καμία σοβαρότητα.
(Υ.Γ. Εάν οι επιστημονικές αντιλήψεις του κ. Αγοραστού συμπορεύονται με την περίφημη «οικονομική σχολή» του τ. υπουργού και καθηγητή του κ. Αλογοσκούφη, που βύθισε τη χώρα στην ύφεση και την έφθασε στο χείλος της χρεοκοπίας , τότε ας μας επιτρέψουν οι πολίτες να διατηρούμε ζωηρές αμφιβολίες και για την επιστημοσύνη και για τη σοβαρότητά τους. Είναι εκείνες οι αντιλήψεις που σήμερα έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση αλλά και τη χλεύη των Ελλήνων πολιτών)».
 
Περιοδεία στα Τρίκαλα
Σε υπηρεσίες και φορείς του νομού Τρικάλων περιόδευσε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας.
Κατά την επίσκεψή του στην ΕΑΣ Νομού Τρικάλων ο κ. Παπατόλιας είχε αναλυτική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην ΕΑΣ, ο κ. Παπατόλιας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ένωσης, Αγρότες της περιοχής στο κυλικείο της Ένωσης, όπου αναφέρθηκε διεξοδικά στις δύο όψεις της στήριξης που μπορεί να προσφέρει η Αιρετή Περιφέρεια στους Αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας.
Το πρώτο σκέλος αφορά την υποστήριξη των αιτημάτων του Αγροτικού κόσμου έναντι του κεντρικού Κράτους και των Υπουργείων, για την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων και τη δίκαιη πληρωμή των αποζημιώσεων, μέσα από την ενοποίηση των ζημιογόνων αιτίων για το βαμβάκι (πράσινο σκουλήκι και βροχοπτώσεις).
Ο κ. Παπατόλιας ανέφερε ότι η Αιρετή Περιφέρεια θα διεκδικήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών προγραμμάτων για τη συνέχιση της νιτρορύπανσης και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος την αξιοποίηση των κονδυλίων για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και τη βελτίωση της ποιότητας των αρδευτικών νερών.
Σημείωσε πως η νέα Αιρετή Περιφέρεια, με τη λειτουργία του Φορέα Στήριξης του Θεσσαλού Αγρότη, θα συνδράμει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους από διοικητική, τεχνοκρατική και οικονομική σκοπιά για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους για τη νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και των γεωτρήσεών τους.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου