ΤΟΠΙΚΑ

Ανώνυμος δωρητής έστρωσε τραπέζι για 250 απόρους

ανώνυμος-δωρητής-έστρωσε-τραπέζι-για-250-182835

Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης για περισσότερους από 250 απόρους στρώθηκε στο «Δος ημίν σήμερον», ανήμερα της μεγάλης γιορτής, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά ανώνυμου δωρητή. Ο φιλάνθρωπος δωρητής, με την τεράστια ευαισθησία ψυχής, επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ προσέφερε με πολύ μεγάλη διακριτικότητα το ποσό, το οποίο κάλυψε το κόστος του χριστουγεννιάτικου γεύματος, στο κέντρο σίτισης του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ανώνυμος δωρητής προσέφερε σημαντική βοήθεια στον κορυφαίο φιλανθρωπικό θεσμό της τοπικής Εκκλησίας, που δημιουργήθηκε από τον λαό για τον λαό.

Αξια πολλών επαίνων είναι η πρωτοβουλία «ενός φιλάνθρωπου συμπολίτη μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του ναού, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ο οποίος τόνισε, παράλληλα, ότι «είναι ενθαρρυντικό και προτρεπτικό σε τέτοιες περιπτώσεις, άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά θέλουν, να προσφέρουν και θα ήταν πολύ ωραίο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση».

Το χριστουγεννιάτικο γεύμα του «Δος ημίν» περιελάμβανε την πατροπαράδοτη γαλοπούλα, πατάτες, σαλάτα, τυρί και γλυκό, τα οποία γεύτηκαν, όπως προαναφέρθηκε, περισσότεροι από 250 άποροι κάτοικοι της περιοχής μας, οικογένειες αλλά και μοναχικά άτομα.

«Μας δίνει μεγάλη χαρά η διαπίστωση ότι υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες, οι οποίοι προσφέρουν» υπογράμμισε ο π. Χαρίλαος, ο οποίος σημείωσε, επίσης, ότι «είναι σημαντικοί οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά μας. Είναι ευλογία του Θεού η παρουσία των ανθρώπων που στηρίζουν τις προσπάθειές μας».

Το «Δος ημίν σήμερον» έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου και αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι προσφέρουν από το υστέρημά τους, προκειμένου να υποστηριχθεί η κορυφαία φιλανθρωπική δομή της τοπικής Εκκλησίας, που προσφέρει αδιάκοπα ζεστό φαγητό σε απόρους, 365 μέρες τον χρόνο. «Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται, αλλά σε περιόδους και σε περιπτώσεις αυξημένης ανάγκης, όπως είναι οι γιορτές, για να μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο, περιμένουμε τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας» επεσήμανε ο π. Χαρίλαος, τονίζοντας το πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης που είναι διάχυτο στην πόλη, σε εποχές δύσκολες αλλά και γιορτινές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου