ΤΟΠΙΚΑ

«Φτερά» για Ρώμη και Βρυξέλλες

φτερά-για-ρώμη-και-βρυξέλλες-488486

Δύο νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς εκφράζει την πρόθεση να συνδέσει με το Βόλο η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Ryanair. Ρώμη και Βρυξέλλες είναι πολύ πιθανό να συμπληρώσουν τους προορισμούς της εταιρίας μαζί με το Μπέργκαμο και την Φρανκφούρτη για τη νέα σαιζόν.

Οι διαπραγματεύσεις της αντινομάρχη Τουρισμού και Μεταφορών Εύης Αδαμάκη με διευθυντικά στελέχη της Ryanair βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Η νέα προοπτική που διανοίγεται για το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας αναμένεται να «κλειδώσει» σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, που θα κληθεί να καθορίσει τα καινούργια πλάνα των πτήσεών της.

Δεύτερη είδηση που αναμένεται να προκύψει από την ίδια συνεδρίαση είναι η επιμήκυνση της περιόδου των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Οι προθέσεις της εταιρίας φαίνεται να είναι η έναρξη των πτήσεων για το 2011 από το τέλος Απριλίου και όχι από τις τέλη Μαΐου όπως πέρυσι, επιμηκύνοντας τους μήνες των αεροπορικών γραμμών στους επτά.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής εγκρίθηκε κονδύλι 200.000 ευρώ για τις δύο νέες συνδέσεις με Ρώμη και Βρυξέλλες. Για κάθε νέο προορισμό, θα διατεθούν από 100.000 ευρώ, προκειμένου η περιοχή να διαφημιστεί στο site της Ryanair.

Για το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας με τον εμπλουτισμό των αεροπορικών συνδέσεων απομένει η τυπική πλέον συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ryanair σήμερα. Με την επικύρωση των δύο νέων γραμμών από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, οι προορισμοί θα αναρτηθούν κατευθείαν στο site της Ryanair και τα εγκαίνιά τους θα συνοδευτούν από προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια, όπως ενημέρωνε η κ. Αδαμάκη.

Η ίδια δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, που ανοίγει τα φτερά του προς περισσότερους προορισμούς της Ευρώπης», ανέφερε η κ. Αδαμάκη, χάρη στις επίπονες και επίμονες προσπάθειες της οποίας, το τοπικό αεροδρόμιο απέκτησε ζωή.»

Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με έξι ακόμη αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους για διαφορετικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου