ΤΟΠΙΚΑ

Η μελέτη για την αέρια ρύπανση

η-μελέτη-για-την-αέρια-ρύπανση-851206

Αύριο το βράδυ παρουσιάζεται η ημερίδα για την αέρια ρύπανση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου. Η μελέτη αυτή είναι γνωστή στους εκπροσώπους του Τύπου, αφού έχει συνταχθεί από το 2004, λίγο πριν διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην πόλη μας. Μία μελέτη που έχει συνταχθεί από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και η οποία έχει πληρωθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Η μελέτη δείχνει ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό για τα προβλήματα της αέριας ρύπανσης ευθύνεται η ΑΓΕΤ, ευθύνη που δεν καταλογίζεται ωστόσο στην απάντηση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Μαγνησίας κ. Ροδούλας Ζήση, αφού κάνει λόγο ότι την ευθύνη για τη ρύπανση την έχει η…σκόνη από τη Σαχάρα!!!
Στη μελέτη φυσικά επισημαίνεται η ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων και η αντικατάσταση του πετ κοκ από φυσικό αέριο τόσο από τη μεγάλη τσιμεντοβιομηχανία της περιοχής μας, όσο και από τις επιχειρήσεις Ασβεστοποιΐας που λειτουργούν στη Β΄ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Το πετ κοκ, που μπορεί το αρμόδιο Υπουργείο να λέει ότι είναι ασφαλές , ωστόσο είναι καύσιμος ύλη, η χρήση της οποίας έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, όχι μόνο στο Βόλο αλλά και στη γειτονική Λάρισα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου