ΤΟΠΙΚΑ

Τα μεγάλα «ΟΧΙ» της εποχής μας …

τα-μεγάλα-οχι-της-εποχής-μας-488616

Με τιμή και λαμπρότητα θα εορταστεί φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ», θυμίζοντας σε όλους τους αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία. Από χθες ξεκίνησαν και οι επετειακές εκδηλώσεις των σχολείων, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, ενώ σήμερα στις 12 περίπου το μεσημέρι θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που θα παραστεί στην παρέλαση θα είναι ο Γεν. Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του Υπ. Παιδείας κ. Ευθύμιος Μπάκας.

Τους αγωνιστές του Έθνους τίμησαν χθες οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Βόλου, καταθέτοντας στεφάνια στο Ηρώο στην παραλία. Οι μαθητές, από χθες το πρωί, πραγματοποίησαν γιορτές στα σχολεία τους, στα οποία ύμνησαν τους ήρωες της επανάστασης.

Οι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης έδωσαν τα δικά τους μηνύματα για την εθνική επέτειο. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου επεσήμανε πως η ημέρα της 28ης είναι σημαντική για όλο τον ελληνισμό αλλά και για την εκπαίδευση. Μιλώντας για την λιτή τελετή με την κατάθεση στεφάνων σημείωσε πως «αποδώσαμε φόρο τιμής σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν, για να μπορούμε εμείς ως εκπαιδευτικοί και τα παιδιά ελεύθερα να μαθαίνουν τα γράμματα στο σχολείο και να δομούμε κάθε ημέρα τους αυριανούς πολίτες, οι οποίοι θα δίνουν αύριο τον κοινωνικό αγώνα σε όλους τους τομείς».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υποστήριξε πως το μήνυμα της επετείου δεν πρέπει να είναι μια θεωρία, αλλά αποτελεί μια ευκαιρία να γίνει πράξη από όλους.

«Ελευθερία δεν σημαίνει να έχεις κάποιον με τα όπλα να σε διοικεί, αλλά σημαίνει και ελευθερία πνεύματος, κι αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Για το θαύμα που μπορούν να επιτύχουν οι Έλληνες μίλησε η αντινομάρχης για θέματα Παιδείας κ. Εύη Αδαμάκη, λέγοντας: «Πιστεύω ότι και σε δύσκολες στιγμές όπως είναι αυτή για την πατρίδα μπορούμε να αποδείξουμε σ’ όλη την Ευρώπη ότι είμαστε θεριά και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε μεγάλες δυσκολίες. Εκείνο δε που πιστεύω ότι η νεολαία πρέπει να προσπαθεί πολύ και να μη θεωρεί τίποτα αδύνατο».

Σήμερα Πέμπτη θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία για τη συμπλήρωση 70 ετών από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στις 11 π.μ. στον

Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Έπειτα στις 12 περίπου το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 3.500 άτομα, εκπρόσωποι συλλόγων, μαθητές αλλά και στρατιωτικά τμήματα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου