ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για τα μέτρα καταστολής των διαμαρτυριών στους πλειστηριασμούς

αντιδράσεις-για-τα-μέτρα-καταστολής-τ-187018

Δεν πτοεί το Κίνημα Πολιτών Κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών η τροπολογία με τα μέτρα για την καταστολή των διαμαρτυριών στους πλειστηριασμούς, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή και προβλέπει μέχρι και ποινές φυλάκισης έξι ή τριών μηνών για όσους ευθύνονται για διακοπές ή διαταράξεις της ομαλής διεξαγωγής των αναγκαστικών μέτρων.

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών και του ΕΠΑΜ δηλώνουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα μέτρα ήταν αναμενόμενα, καθώς οι πλειστηριασμοί ήταν προαπαιτούμενο των μνημονίων. Ωστόσο, οι ίδιοι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω. Θα βρίσκονται στο Ειρηνοδικείο κάθε Τετάρτη και μετά -όταν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στον Βόλο- θα είναι έξω από το κάθε σπίτι Βολιώτη που απειλείται με έξωση.

Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι άλλα έλεγε προεκλογικά, ενώ σε απάντηση της τροπολογίας απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς.

Ο κ. Γιώργος Λέτσιος λέει ότι οι πλειστηριασμοί ήταν προαπαιτούμενο των μνημονίων. «Οι φασίστες της κυβέρνησης, που κάνουν τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσουν τους δανειστές και να καταστρέψουν τον λαό, ήταν αναμενόμενο να κάνουν κάτι τέτοιο. Εντολές εκτελούν. Είμαστε υπό κατοχή» επισημαίνει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το Κίνημα Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών θα συνεχίσει κανονικά τη δράση του. «Δεν μας φοβίζουν οι πουλημένοι της κυβέρνησης, οι προσκυνημένοι της αντιπολίτευσης. Δεν μας φοβίζει κανένα κατασταλτικό μέτρο», αναφέρει.

Προς επίρρωση σημειώνει ότι «το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Και σε απάντηση αυτών θα είμαστε και περισσότεροι, καθώς η εξόντωση του κόσμου έρχεται πολύ δριμύτερη. Ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να γλιτώσει. Η συμμορία της Βουλής κάνει τη δουλειά της, ενωμένη εδώ και πολλά χρόνια» προσθέτει.

«Εκτός από τη φυλάκιση, οι διαμαρτυρόμενοι θα μαστιγώνονται, θα λιντσάρονται, θα μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και τα παιδιά τους. Τα μέτρα θα ληφθούν από αυτούς που κυβερνούν, που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν», λέει από την πλευρά του ο κ. Αποστόλης Ματής.

Ο ίδιος πάντως, σημειώνει, ότι «εμείς έτσι ή αλλιώς έχουμε συνηθίσει από θυσίες και στερήσεις. Μας έχουν κυνηγήσει. Αγωνιζόμενοι για μία καλύτερη ζωή μας έχουν διώξει».

Τα μέλη της Κίνησης θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. «Είναι αναφαίρετο και απαραβίαστο δικαίωμα, συνταγματικό. Από κει και πέρα το τι θα συμβεί θα το δούμε. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και περαιτέρω θυσίες. Αυτοί που παίρνουν αυτά τα μέτρα είναι διατεθειμένοι;» διερωτάται και προσθέτει ότι: «Θα δώσουν λόγο για όλα αυτά».
Κατάπτυστη χαρακτηρίζει την επίμαχη τροπολογία από την πλευρά του ο κ. Κώστας Παχιός. «Οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε σχέση με αυτά που υποσχόταν προεκλογικά ο Τσίπρας, είναι όλα αντίθετα. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση μας και πιστεύουμε ότι το κίνημά μας θα δυναμώσει. Τι θα κάνουν; Θα μας βάλουν όλους στη φυλακή;» διερωτάται.

Ο ίδιος τονίζει ότι «θα πρέπει να υπάρξει λαϊκή κινητοποίηση, μαζική, ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Το 2018 θέλουν να εκτελέσουν πάνω από 10.000 πλειστηριασμούς. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο όσο υπάρχει αυτός ο τρόπος διεξαγωγής, ενώ όταν θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τότε θα προστατεύσουμε τον κάθε πολίτη που θα απειλείται με έξωση. Εάν θέλουν, ας έρθουν να μας συλλάβουν!» προσθέτει.

«Τα έχουν προσυμφωνήσει όλα από το 2015», τονίζει από την πλευρά του για τα μέτρα ο κ. Γιώργος Κουμπαρέλος. «Θα τα υλοποιήσουν έτσι όπως τα έχουν αποφασίσει. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε σαν πολίτες. Θα παρεμποδίζουμε τις διαδικασίες υπερασπιζόμενοι το Σύνταγμα» προσθέτει ο ίδιος, και απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στο Ειρηνοδικείο κατά των πλειστηριασμών. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι εάν δεν ήρθε η σειρά τους ακόμη, εντούτοις αυτό είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Απαιτείται να κοιτάξει ο καθένας τον διπλανό του και να οργανωθεί απέναντι στους πλειστηριασμούς με όποιο τρόπο νομίζει ότι είναι σωστός» προσθέτει.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε ότι η αποτροπή του ξεπουλήματος της λαϊκής κατοικίας αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα και τιμωρείται αυτόματα με τρεις μήνες και πάνω φυλάκιση».

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, η οποία επισημαίνει ότι μετά την κινητοποίηση των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών, τώρα ήρθε η ώρα της αυτόματης ποινής.

«Ας το ακούσουν καλά ο Κοντονής, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ που στηρίζει τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα κάθε λογής κοράκια και συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι τη λαϊκή κατοικία: «Υπέρτερο συμφέρον» είναι το δίκιο των εργαζόμενων και όχι το «δίκιο των θεσμών» και του κεφαλαίου, των τραπεζών και των καπιταλιστών», τονίζει και προσθέτει ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου