ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική διαμαρτυρία κατά της καύσης απορριμμάτων

μουσική-διαμαρτυρία-κατά-της-καύσης-α-187240

Με μουσική υπόκρουση διαμαρτυρήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο.

Με το σύνολο των Αφροβραζιλιάνικων κρουστών των Caracatu η Επιτροπή ενημέρωσε πλήθος πολιτών για την καύση που συντελείται εδώ και μήνες από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και πλέον σχεδιάζονται νέες δράσεις από τα μέλη της επιτροπής.

Την ίδια μέρα σε συνέλευση της Επιτροπής Πολιτών πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  • Διοργάνωση νέας ενημερωτικής εκδήλωσης με καλεσμένο εισηγητή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης Paul Connett στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 27 Ιανουαρίου 2018.
  • Οργάνωση παμβολιώτικου συλλαλητηρίου το Μάρτιο του 2018 κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
  • Αποστολή επιστολής προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου θα επισημαίνονται οι ελλείψεις της Περιβαλλοντικής Μελέτης για την καύση των σκουπιδιών και οι ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων για την αδειοδότηση.
  • Δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου για την επικινδυνότητα των διοξινών και των φουρανίων που παράγονται αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ.
  • Ενημερωτικές παρεμβάσεις στο κέντρο και στις γειτονιές του Βόλου.
  • Αποστολή έγγραφου αιτήματος για ενημερωτική συνάντηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο δεδομένου ότι σε προφορικό αίτημα δεν ανταποκρίθηκαν.

Οπως επισημαίνεται από την Επιτροπή, “Ο αγώνας της επιτροπής συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε τα πειραματόζωα μίας τεχνικής που έχει αποδειχθεί ολέθρια σε άλλες χώρες. Οι 200.000 τόνοι πλαστικών, χαρτιού και άλλων υλικών που καίγονται ετησίως και οι καρκινογόνες διοξίνες που παράγονται αφορούν το καθέναν μας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου